Dünyanın en zehirli deniz yılanıyla burun buruna geldi

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en zehirli deniz yılanıyla burun buruna geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2013 00:00

Marmarisli dalgıç ve eğitmen 38 yaşındaki Erhan Öztürk, son olarak gittiği Bali Adası’nda belgesel yapımcılarının bile robot makinelerle görüntü çekmeye özen gösterdiği dünyanın en zehirli deniz kobrasıyla karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı


Önce anlamadım

Öztürk, 18 kişilik ekiple daldıklarını belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Dalışın son dakikalarıydı ve 10 metre derinlikte rastladım. Dalış sırasında ben onu aşağıda gördüm ve rehbere işaret ederek aşağıya ineceğimizi anlattım. Rehber, havası bittiği için tekneye çıktı. Ben yılana doğru yöneldim. Tabii ilk gördüğümde deniz kobrası olduğunu anlamadım. Herhangi bir yılan türü veya balığı sandım. Karşı karşıya geldiğimde bunun deniz kobrası olduğunu anladım. Belgesellerde seyretmiştim. Bir ısırma anında çok kısa bir sürede hayatınızı kaybedebiliyorsunuz. Dünyanın en zehirli deniz yılanı türü.”
İlk korkusunu yendikten sonra daha rahat çekim yaptığını kaydeden Öztürk, “Bu hayvanın solungaçları olmadığı için yüzeye çıkarak nefes almak zorunda. 10 dakika kadar takip ederek görüntü ve fotoğraflarını çektim. Sonra yüzeye çıktı. Çıkarken ve tekrar aşağıya dalışa geçtiğinde çekim yapabildim. Arkadaşım da beni görüntüledi” dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın en zehirli deniz yılanıyla burun buruna geldi


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!