"Dünya’da buzullar, Türkiye’de AKP eriyor"

Güncelleme Tarihi:

Dünya’da buzullar, Türkiye’de AKP eriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 13:55

CHP’nin İzmir ikinci bölgeden milletvekili adayı olan Atille sertel seçim çalışmaları sırasında üç aileyi ziyaret etti. Ziyareti sırasında değerlendirmelerde de bulunan Sertel, "Küresel ısınmadan dolayı kutuplarda buzdağları eriyor. Ülkeyi yönetemediği, kan gölüne çevirdiği, ekonomik ve siyasi istikrarı bozduğu için yolsuzlukları, beceriksizliği gün yüzüne çıktığı için ülkemizde de AKP hızla eriyor" dedi.

Haberin Devamı

CHP adayı Atila Sertel, seçim çalışmaları sırasında, Bornova Atatürk Mahallesi’nde üç aileyi evlerine gidip ziyaret etti. Burada partisinin politikalarını ve CHP iktidarında yapılacakları anlatan Sertel, Başbakan eski yardımcısı Ali Babacan’ın "Ak demekle AK olunmuyor" söylemini de hatırlatıp, "AKP, kurulduğu günden bu yana alttan alta kaynıyor. Bu kaynamanın 1 Kasım seçimleri öncesi iyice gün yüzüne çıktığını gördük. AKP, hızla eriyor" dedi.

ZULÜM BİTECEK

AKP iktidarının, bir buzdağı gibi topluma farklı, kendi içlerinde farklı bir yüzü olduğunu da söyleyen Atille Sertel, "AKP iktidarı son günlerini yaşıyor. AKP iktidarı ülkeyi yönetemediği, ekonomik ve siyasi istikrarı bozduğu, birlik beraberlik ortamını yok ettiği, ülkeyi kan gölüne çevirdiği için halkımız buzdağının görünmeyen yüzünü de gördü ve tehlikeyi fark etti. 7 Haziran seçimleri bunun için önemli bir işaretti. AKP hükümeti kurulduğu günden bu yana milletvekillerinin ve bakanların bir kısmı ’tek adam’ yönetiminden, yolsuzluklardan son derece rahatsızlık duyuyorlardı. Fakat korku ve baskı nedeniyle bunu açıkça dile getiremiyorlardı. AKP hükümetinde çok önemli görevler üstlenmiş olan Ali Babacan 13 yıl sonra çıktı ve ’AK demekle AK olunmuyor’ dedi. Bu gerçeklerin su yüzüne çıkmasıdır. Bu açıklama vicdanlarını rahatlatma çabasından ibarettir. Küresel ısınmadan dolayı kutuplarda buzdağları eriyor, ülkemizde de AKP eriyor hem de çok daha hızlı. CHP’nin tutarlı, sağlam, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan politikaları 1 Kasım günü AKP’yi sandığa gömecek. 1 Kasım’da 13 yıllık bu zulüm bitecek ve AKP eriyip yok olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN "MIŞ" GİBİ

Ziyareti isırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da eliştiren Atila Sertel, "Genel Başkan seçildiği günden bu yana Başbakan Ahmet Davutoğlu ’varmış’ gibi. Başbakan ’mış’ gibi, bakanlar ’mış’ gibi, milletvekilleri ’mış’ gibi. Hepsi tek adama bağlı. Perde oyunundaki gölge gibiler. Tek adam ne isterse o oluyor. Özellikle Başbakan’ın hiçbir varlığı, hiçbir etkisi yok. Bunu koalisyon çalışmalarında da çok net bir biçimde gördük" görüşlerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!