Dünya gündemini İzmir'de masada

Güncelleme Tarihi:

Dünya gündemini İzmirde masada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 11:24

İZMİR Atatürk Lisesi tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen Model Birleşmiş Milletler Konferansı'na bu sene İzmir Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı


Aralarında İzmir, İstanbul, Antalya, Antakya, Denizli'nin de olduğu çeşitli illerin 20 farklı lisesinden gelen 270 öğrencinin dünya gündemini tartışmak için buluştuğu İzmir Atatürk Lisesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı (MUN - Model United Nations), İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesi'nde yapıldı. Konferansın kapanışında İzmir Atatürk Lisesi mezunu gazeteci Murat Birsel, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertif Demir konuşma yaptı. MUN Kulüp Danışman Öğretmeni Nihal Aral'ın da bulunduğu kapanış töreninde İzmir Atatürk Lisesi MUN Konferansı Genel Sekreteri Deniz Yontuk konuşmacılara teşekkür plaketi takdim etti. Konferansın gündem başlıkları "Mülteci Krizi", "Silahsızlanma" ve "Yurtta Sulh, Dünyada Sulh" oldu.

Haberin Devamı


ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DİLE GETİRİLDİ
Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde düzenlenen MUN konferansında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin delegesi olarak Güvenlik Konseyi, Ekonomik ve Sosyal Konsey, Silahsızlanma Komisyonu gibi birimlerde görev aldı. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi delegeleri Ortadoğu ve Avrupa'daki mülteci krizini görüşüp çözüm önerilerini dile getirdi. Güvenlik Konseyi uluslararası barış ve güvenlik, Silahsızlanma Komitesi Ortadoğu'daki nükleer karmaşa, Ekonomik ve Sosyal Konsey savaşların dünya ekonomisine etkisini azaltacak önlemler üzerine görüşmeler ve çözüm önerileriyle dört günlük oturumlarını tamamladı.
Kapanış töreninde söz alan gazeteci Murat Birsel Türkiye'nin Birleşmiş Milletler çalışmaları hakkında bilgi verirken, Rektör Kayhan Erciyeş, İzmir Üniversitesi'nin İzmir'deki Suriyeli mültecilere yaptığı yardımlar hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Sertif Demir ise dünyadaki silahsızlanma sorununu tarihsel boyutu ile özetledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!