Drogba'nın bağışladığı para nerede?

Güncelleme Tarihi:

Drogbanın bağışladığı para nerede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2015 01:19

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 301 kişinin öldüğü maden kazasının yaşandığı Manisa'nın Soma İlçesi'ne yapılan bağışların takipçisi olduğunu söyledi. Israrlı takibi sonucu Türkiye Futbol Federasyonu'nun taahhüt ettiği 5 milyon liranın 9 ay sonra Manisa İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın hesabına yatılıp, madenci ailelerine dağıtıldığını belirten Akçay, Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında oynanan Süper Kupa Finali'nin gelirlerinin ise söylendiği gibi Somalı madencilerin ailelerine değil futbol tesislerine gittiğini kaydetti. Akçay, Galatasaray ile Atletico Madrid maçı ile Chelsa- Beşiktaş-Fenerbahçe takımları arasında Soma yararına oynan üçlü turnuvadan elde edilen gelirler ile Galatasaraylı eski futbolcu Drogba'nın bağışladığı ileri sürülen 1 milyon liranın akıbetinin meçhul olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Soma'ya yapılan bazı bağış paralarının akıbetinin bilinmediğini belirten Milletvekili Akçay, yazılı açıklama yaptı. milletveki Akçay, "Geliri Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve maden mağdurlarına verilmek üzere geçen 6 Ağustos'ta Galatasaray ile Atletico Madrid takımları arasında bir müsabaka oynanmıştır. İki gün sonrada Chelsa- Beşiktaş-Fenerbahçe takımları arasında arasındaki üçlü turnuva düzenlenmiştir. Yine geçen 25 Ağustos'taki Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa Finali'nin gelirinin Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine verileceği ifade edilmiştir. Ayrıca Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine verilmek üzere 5 milyon TL yardım yapılması yönünde karar almıştır. Soma maden faciasın üzerinden yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen bu maçların gelirleri Manisa İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) veya Soma Kaymakamlığı hesaplarına yatırılmamıştır. Bu konuyu kamuoyuna taşıdık. Son olarak geçen 5 Şubat'ta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile ilgili gensoruda bu konuyu gündeme getirdim" dedi.
Milletvekili Akçay, ısrarlı takipleri sonucunda 9 ay sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nun sözünü yerine getirip, geçen hafta taahhüt ettiği 5 milyon lirayı AFAD'a yatırdığını ve bu paranın kömür ocağı faciasında yaşamını yitiren madencilerin ailelerine dağıtıldığını kaydetti.

"SÜPER KUPA FİNALİ'NİN GELİRİ FUTBOL TESİSİNE GİTTİ"
Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında oynanan Süper Kupa Finali'nin gelirlerinin Somalı madencilere değil futbol tesisine gittiğine de dikkati çeken Milletvekili Akçay, "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören 16 Mayıs 2014 tarihinde düzenlediği basın toplantısında 'Süper Kupa finali, 15-16 Ağustos'ta Manisa'da oynanacak. Bütün geliri de Soma'da şehit düşen kardeşlerimizin ailelerine bağışlanacak' demiştir. Oysa Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan aldığımız bilgilere göre bu kupa finalinden 1 milyon 316 bin lira gelir elde edilmiştir. Bu gelir ile mülkiyeti Soma Belediyesi ve Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü'ne ait olan 58 dönüm arazi üzerine Soma Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu yaptırılacaktır. Bu okulun kullanım mülkiyeti 25 yıl süre ile Türkiye Futbol Federasyonu'na verilmiştir. Soma'ya Milli Takımlar Eğitim ve Futbol Okulu açılmasına karşı değiliz. Eğer Soma'ya bu tesis yapılacaksa futbol federasyonu bunu kendi kaynaklarıyla yapabilir. Futbol federasyonunun bütçesini buna yeterlidir. Biz Somalı maden şehitlerinin aileleri için toplanan paraların amacı dışında kullanılmasına karşıyız" konuştu.

"DROGBA'NIN BAĞIŞLADIĞI 1 MİLYON LİRANINI AKİBETİ MEÇHUL"
Galatasaray ile Atletico Madrid maçı ile Chelsa- Beşiktaş-Fenerbahçe takımları arasında Soma yararına oynan üçlü turnuvadan elde edilen gelirler ile Galatasaraylı eski futbolcu Drogba'nın bağışladığı ileri sürülen 1 milyon liranın akıbetinin meçhul olduğunu vurgulayan Akçay, "Somalı madencilere gönderilmeyen bu paralar kimlerin ayakkabı kutularında ise bulacak ve asıl sahiplerine verilmesini sağlayacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!