Dövizzedelerin isyanı

Güncelleme Tarihi:

Dövizzedelerin isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2014 01:34

İZMİR'de, 2008 yılı öncesi dövizle konut kredisi çektikten sonra, kurlardaki aşırı artış nedeniyle büyük borç yükünün altında kalan vatandaşlar, Merkez Bankası Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Haberin Devamı

Konak Meydanı'ndaki Merkez Bankası Bölge Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 30 kişi adına basın açıklamasını Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Sıtkı Yılmaz yaptı. Banka görevlilerinin teşvikleriyle TL kredileri onaylanmayan kişilerin, Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden konut kredisi çektiklerini dile getiren Yılmaz, “Bankalar yoğun olarak dövizle kredi kullandırmışlardır. Bankalarda tüketicinin bu ağır yükünü paylaşmalıdır. 2008 Yılında ciddi tüketici mağduriyetleri yaşanmıştır. Bu mağduriyetler nedeniyle Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, BDDK, hükümete öneride bulunmuş ve dövizle kredi verme yasaklanmıştır. Ancak yaşanan tüketici mağduriyetlerine bir çözüm bulunamamıştır. Binlerce dövizzede, Meclis'e sorunlarının çözümü için başvuruda bulunmuştur. Mahkemeler süreç içerisinde dövizzedelerin aylık ödemelerini sabitlemesine rağmen bunlar temyize götürülmüştür. Bu kararlar temsiye gitmeden onaylanmalı ve karara bağlanmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Basın açıklamasına katılan dövizzede vatandaşlardan Kadir Murat Atik de, ev için çektiği dövize endeksli yaklaşık 80 bin TL'lik banka kredisi için, 146 bin TL para ödediğini, halen de 120 bin TL ödemesi gerektiğini, evini satmasına

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!