Dört ilin valisi değiş tokuş oldu

Güncelleme Tarihi:

Dört ilin valisi değiş tokuş oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 00:00

İçişleri Bakanlığı 11 valiyi merkeze alınırken, 29 valinin görev yerlerini değiştirdi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı 11 valiyi merkeze alınırken, 29 valinin görev yerlerini değiştirdi. Balıkesir-Batman ile Uşak-Kırşehir valileri yer değiştirdi.

Balıkesir’de üç yıl görev yapan Yılmaz Arslan, “Balıkesir’i sevdim, severek çalıştım. Çok iyi dostluklar kurdum. Vatandaş da bizi sevdiyse bizim için bir kazançtır. Memurun bir tane sermayesi vardır, o da budur işte” dedi. Balıkesir’in yeni valisi Ahmet Turhan ise 1966’da Yozgat Yerköy’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Turhan, 1987’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kısa süre avukatlık ve iki yıl hakim adaylığı yaptıktan sonra 1990 yılında mülki amirliğe geçti. Sırasıyla Bursa-Keles, Diyarbakır-Hani, Samsun-Tekkeköy, Mardin-Midyat, Kayseri-Yahyalı, Konya-Çumra, Kayseri-Develi kaymakamlıklarında bulundu. 11 Haziran 2009’da Batman Valiliği’ne atanan Turhan evli, üç çocuk sahibi ve İngilizce biliyor.

Haberin Devamı

Öğretmen kökenli
Kırşehir’e atanan Uşak Valisi Özdemir Çakacak, kentte üç yıldır görev yapıyor. Uşak’a atanan Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden 1958’de Aydın Germencik’in Ortaklar Beldesi’nde doğdu. 1976-1981 arasında Söke ve Germencik’te öğretmenlik yapan Erden, 1983’te İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Çankırı-Çerkeş ve Batman-Hasankeyf kaymakamlığı yapan Erden, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde şube müdürlüğü ve daire başkanlığı, mülkiye başmüfettişliği, teftiş kurulu başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü. Erden, 1989-1990 eğitim için ABD’de, 2005’te de altı ay süreyl mesleki araştırma ve inceleme için İngiltere’de bulundu. Erden 2006’da da Kars, 2009’da da valiliklerine atandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!