Doktorun aşk mucizesi

Güncelleme Tarihi:

Doktorun aşk mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

İZMİR’in Bornova ilçesindeki korkunç kaza Osman Kibar Kavşağı’nda 2009 yılının Ocak ayında meydana gelen kazada, İstanbul’dan, İzmir’e gelen 44 yaşındaki Kemal Çar’ın, kullandığı 19 ton yem yüklü 10 NF 374 plakalı kamyon, yokuş aşağı inerken, freninin patlamasıyla kontrolden çıktı.

Haberin Devamı

Hızla ilerleyen kamyon, kimi ışıkta bekleyen, kimi de yolda ilerleyen 8 araca çarptı. Çarptığı araçları hurda yığınına çeviren kamyon, Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı binasının bahçe duvarına çarparak durabildi.

Can pazarı yaşandı

Kazada, otomobillerde sıkışanlar, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde dahiliye doktoru olan 35 yaşındaki Ilgın Şimşir Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi yaralandı. Korkunç kazada Ege Üniversitesi öğrencisi Kadir Türközer ile Bornova Koleji 3. sınıf öğrencisi Semih Kaan Yağbasan, Gülnaz Yılmaz (40) ve oğlu Yavuz Selim İlköğretim Okulu 7’inci sınıf öğrencisi Tümaç Yılmaz (12), yaşamını yitirdi. Kazadan sonra tutuklanan Çar, hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.  Kamyonun altında kalarak metal yığınına dönen otomobilden bir saatlik çalışmanın ardından ağır yaralı olarak kutarılan Ege Üniversitesi Hastanesi’nde daliye uzmanı olan 35 yaşındaki Dr. Ilgın Şimşir Yıldırım, aynı hasteninin acil servisine götürüldüğünde kalbi durdu. Meslektaşlarının çabasıyla kalbini yeniden çalıştırıp hayata döndürdükleri Doktor Ilgın için, yaşam mücadelesi başlamış oldu.

BEYAZ ÖNLÜĞÜNÜ GİYDİ

Haberin Devamı

Uyguladığı özel programla daha sonra da belinden yukarını kullanmaya başlayan Ilgın Şimşir Yıldırım, ikinci hayalini de kazanın yıldönümünde gerçekleştirdi. Hocalarının odasını yeniden dizayn edip, görev bölgesini ona özel hazırladıktan sonra Doktor Ilgın, beyaz önlüğünü giyip tekerli arabasında büyük özlem duyduğu mesleğine başladı.

Hastalarına yeniden yaşam umudu olan Doktor Ilgın Şimşir Yıldırım, belinden aşağısı felç durumda olmasına, tüm zorluklara rağmen ailesinin kendisi için hazırladığı özel araçla 66 yaşındaki babası tarafından her sabah hastaneye getirilip akşam da tekrar evine götürülmeye başlandı. Yüzündeki gülümseme hiç eksik olmayan ve kızıyla koştuğu günlerin hayalini kurduğunu söyleyen Doktor Ilgın, “Eşimi almaya giderken kaza oldu ve ben kırmızı en son kırmızı ışıkta beklediğimi hatırlıyorum. Ondan sonra geçen ve tam bir ölüm kalıp savaşı olan yaklaşık 50 günü hiç hatırlamıyorum. Eşimin, ailemin, kızımın ve mesleğimin sevgisiyle hayata tutundum. İlk önce bacaklarıma kadar olan bölümü kullanmaya başladım, ardından da hemen mesleğime başladım. Şimdi tek isteğim bacaklarımı da kullanıp en ihtiyaç dulduğu zamanlarda onu yalnız bıraktığım 3 yaşındaki kızımla koşmak” dedi.

1 yıl sonra görev başında

Haberin Devamı

Hayata karşı ilk zaferini kazanan Doktor Ilgın, daha sonrada anestezi yoğum bakım ünetisinde 46 gün süren ikinci yaşam mücadelesinden de hayata tutunarak zaferle çıktı. Boynundan aşağısı felç kalan ve başından başka hiçbir organını kullanamayan Ilgın Şimşir Yıldırım, büyük umutsuzluk yaşadığı sırada, doktor eşi Adnan Yıldırım, 3 yaşıdaki kızı Damla ve mesleğine olan aşkıyla, mucizeyi gerçekleştirmek için yeniden hayata tutundu. Ilgın doktor, yaklaşık 9 ay süren tedavisinde önce ellerini kullanmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!