Doğuştan antrenör

Güncelleme Tarihi:

Doğuştan antrenör
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 00:00

Akhisar Belediyespor’a çağ atlatan Hamza Hamzaoğlu...

Haberin Devamı

 

14 YAŞINDA BAŞLADIM
EGE’nin Süper Lig temsilcisi Akhisar’ın başarılı Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, takım çalıştırmaya hünüz 14 yaşında başladığını, meslekte en çok etkilendiği ismin Fatih Terim olduğunu söyledi. TFF’nin Futbol Gelişim Dergisi’ne verdiği röportajda ilginç açıklamalar yapan genç teknik adam, “Antrenörlüğe İzmir’de, oturduğum mahallede adım attım” dedi ve öyküsünü şöyle anlattı:

TERİM’İN HAYRANIYIM
“14 yaşımda kurduğum Fatihspor isimli takımda hem oynadım hem de çalıştırıcılık yaptım. İzmirspor’da futbola başladıktan sonra da bırakmadım. O zamandan beri antrenörlük fikri vardı aklımda. Futbol oynarken teknik direktörümü çok farklı bir gözle izlerdim. En çok etkilendiğim isim Fatih Terim’dir. İstanbulspor’da Hollandalı Leo Beenhakker ile Safet Susiç’ten de çok şey öğrendim.”

Haberin Devamı

FUTBOL BİR OYUNDUR
Büyük sektöre dönüşmesine rağmen futbolun oyun olduğunu asla unutmadığını dile getiren Hamzaoğlu, “Akhisar’da antrenman sahasının içine bir çocuk parkı yaptırdım. Amacım, öğrencilerime futbolun ve oyunun iç içe olduğunu göstermekti. Bu çok işe yaradı. Bir çok meslektaşım idmanını seyirciye kapatırken, ben idman sahamıza tribün yaptırıp, taraftarımızı bizi izlemeye davet ettim” dedi.

Eşimi, teknik direktörlüğe teşvik ettim
Beden eğitimi öğretmenliği yapan eşi Nergiz Hamzaoğlu’nun eski bir milli atlet ve aynı zamanda UEFA B lisans sahibi bir teknik direktör olduğunu anlatan Hamza Hamzaoğlu şunları dile getirdi: “Eşimi bu konuda ben teşvik ettim. Futbolla ilgili bazı projelerin içinde yer aldı. Kendisiyle takım ve futbolla ilgili konuşmalarımız oluyor. Bazen fikir ayrılıkları yaşıyoruz ama onun düşüncelerinden çok yararlanıyorum. Bu açıdan kendimi şansı hissediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!