Doğaltaş sektörü Çin seferine hazır

Güncelleme Tarihi:

Doğaltaş sektörü Çin seferine hazır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 14:59

ÇİN'in Xiamen kentinde 6-9 Mart 2016 tarihleri arasında bu yıl 16. Kez düzenlenecek Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katılacak Türk firmaları fuarı Ege Maden İhracatçıları Birliği organizasyonuyla gidecek.

Haberin Devamı

Fuara katılacak 76 firma stant yerlerinin tespiti için Ege İhracatçı Birlikleri'nde kura çekimi yapıldı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "Yerleri kurayla belirdik, Hakkaniyete önem veriyoruz" dedi. Türk sergi alanının geçen yıla göre büyüdüğünü de söyleyen Kaya, son dönemde blok satışlarında görülen düşüşün de etkisiyle, Türkiye'nin doğaltaş ihracatında işlenmiş ürün ihracatının yüzde 55'e, Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin yaptığı doğaltaş ihracatında ise yüzde 70'lik pay aldığını hatırlattı. Kaya, "Milli katılım kapsamında yer alacak 76, bireysel katılımcılarla birlikte toplamda 180 Türk firmasıyla, Xiamen 2016 Fuarı sektörümüz için tam bir ülke çıkarması olacak. Xiamen artık sadece blok mermer alışverişi yapılan bir fuar olmanın çok ötesine geçti, dünyanın dört bir tarafından işlenmiş ürün alıcıları bu fuarın en önemli katılımcıları konumunda. Dünya genelinden gelen ithalatçılarla Xiamen'de görüşüp ihracatımızı arttırmayı hedefliyoruz. Xiamen'de hedefimiz sadece Çin pazarı değil tüm dünya" dedi.
Xiaman Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na 2 binden fazla firma 166 bin metrekarelik alanda stant açarak katılıyor. 2015 yılında 140 bin kişinin ziyaret ettiği Xiamen Fuarı'nı ziyaret edenlerin yüzde 80'i Çin'den katılırken, yüzde 20'si 148 farklı ülkeden geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!