Direnen köylüyü sevindiren haber

Güncelleme Tarihi:

Direnen köylüyü sevindiren haber
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 01:19

İZMİR-İstanbul Otoyolu inşaatına dolgu malzemesi sağlamak için Kemalpaşa Akalan Köyü'nün bitişiğinde taş ocağı açılmasına karar verildi.

Haberin Devamı

Kendilerinden habersiz alınan karara tepki gösteren köylüler, yürütmenin durdurulması için hukuk mücadelesi başlattı, taş ocağı için şantiye kurulup iş makinelerinin gelmesine isyan etti. Geçen hafta köylüler, iş makineleriyle şantiye binalarının camlarını kırdı, çadırlar kurup 24 saat nöbete başladı.


Yürütmeyi durdurma

Bu arada 40 köylü adına açılan davada, İzmir 5'inci İdare Mahkemesi, 'ÇED gerekli değildir' kararı için, bakanlıktan savunma gelinceye kadar yürütmeyi durdurdu. Avukat Şehrazat Mercan, haberi direniş noktasında bekleyen köylülere verdiğinde büyük sevinç yaşandı, özellikle kadınlar, kararı alkışlarla kutladı.


Nöbet sürecek
Avukat Mercan, "Bu karar çok kıymetli. Yargı böyle zamanlar için gerekli. 10 gündür burada direniş sürüyordu. Köyde büyük gerginlik vardı. Mahkeme de bunu göz önünde bulundurdu. Kararı jandarmaya, firmaya, kaymakamlığa ulaştırdık. Artık bakanlıktan savunma gelip karar alınıncaya kadar burada çalışma yapılamaz. Ama karar mücadeleyi bitirmedi. Daha ilk adım. Bundan sonra da hem nöbet, hem de mücadele sürecek" dedi.

Haberin Devamı


19’u ifade verdi

Bu arada şantiye binalarıyla iş makinelerine zarar verdikleri ileri sürülen 2'si kadın 19 köylü için savcılık talimatıyla soruşturma açıldı. Jandarmanın görüntülerden kimliğini belirlediği 19 kişi, ifade verdi. Savcıların da inceleme sonrasında 19 köylü için, dava açıp açmama kararı vereceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!