Direktörün cenazesi Kanada’ya götürüldü

Güncelleme Tarihi:

Direktörün cenazesi Kanada’ya götürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 00:00

İzmir-Aydın Otoyolu’nda, kamyona arkadan çarpan İsmail Yalçın yönetimindeki otomobilde hayatını kaybeden, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Güney Avrupa ve Orta Asya Direktörü Shahbaz Mavaddat’ın cenazesi, Kanada’ya götürüldü.

Geçen pazartesi günü saat 14.30 sıralarında İzmir-Aydın Otoyolu Yeniköy mevkinde meydana gelen kazada, İzmir yönüne giden İsmail Yalçın, yönetimindeki otomobille, Mehmet Yalıbeyi idaresindeki kamyona arkadan çarptı.
Bariyerlere çarptı
Savrularak bariyerlere de çarpan otomobildeki Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Güney Avrupa ve Orta Asya Direktörü Shahbaz Mavaddat, hayatını kaybetti. Kazada yaralandıktan sonra ambulans helikopterle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan kurum yetkililerinden Fransız vatandaşı Sybile Lazar’ın tedavisinin devam ettiği bildirildi.
Cenazesi teslim alındı
Bazı firmalarla kredi görüşmelerinde bulunmak üzere geldiği öğrenilen, otopsisinde de kafa travması sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Shahbaz Mavaddat’ın cenazesi, dün Kanada Konsolosluğu ile kurum yetkililerince teslim alındı. İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan alınan Mavaddat’ın cenazesi, karayoluyla Antalya’ya götürüldü, oradan da havayoluyla Kanada’ya gönderildi. Bu arada tedavisinin ardından taburcu olan otomobil sürücüsü İsmail Yalçın ile kamyon şoförü Mehmet Yalıbeyi, sevk edildikleri adliyede savcılıkça serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!