Dijital çağda eğitim İzmir’de tartışılacak

Güncelleme Tarihi:

Dijital çağda eğitim İzmir’de tartışılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 00:00

Milli Eğitim Bakanı Dinçer’in katılımıyla Çeşme’de yapılacak sempozyuma, bakanlık bürokratları, özel eğitim kurumlarını temsil eden derneklerin başkanları, yabancı akademisyenler, özel okul yönetici ve öğretmenleri katılacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin ve dünyanın önemli üniversitelerinden eğitimcilerle teknoloji uzmanları, dijital çağda eğitimi Çeşme’de tartışacak. Sheraton Otel’de bugün başlayacak “Dijital Çağda Eğitimde Fırsatlar ve Sorumluluklarımız” başlıklı sempozyum üç gün sürecek. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin bu yıl 11’inci kez düzenlediği Geleneksel Eğitim Sempozyumu’na Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer bakanlığın A kadrosuyla katılırken, Türkiye’den ve dünyadan birçok önemli isim de yer alacak.

10 yıldır Antalya’da düzenlenen sempozyumun 11’incisi için gelen talepler ve teklifler üzerine İzmir’i seçtiklerini söyleyen Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan, “Bu tür etkinlikler Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde düzenlendiğinde konferansın başından sonuna kadar tüm katılımcılarla aynı havayı solumak, aynı sinerjiyi yakalamak zor oluyor. Bu nedenle Antalya yıllardır bu buluşma için en iyi noktalardan biriydi. Bu sene Çeşme’de aynı sinerjiyi yakalamaya çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

800’ün üzerinde katılımcı

Gülan, sempozyumla ilgili ise şu bilgileri verdi:

“Eğitimde dijital çağla ilgili sempozyum düzenlemeye Fatih Projesi’nden çok önce karar vermiştik. Ekibimiz bir önceki sempozyum biter bitmez çalışmalara başladı, dünyada bu alandaki örnekleri araştırdı. Yüzlerce makale incelendi, konuşmacılar ve konu başlıkları belirlendi. Bu sempozyumda eğitimde teknolojinin etik ve kritik kullanımını, bu alandaki sorumlulukları, dijital çağ ve üniversite eğitimini masaya yatıracağız. En önemlisi de teknolojinin eğitim üzerindeki yarar-zarar etkisini tartışacağız. Teknoloji çok ilerledi ama onun getirdiği sıkıntıları da gözardı edemeyiz. Teknoloji yaratıcılığı araştırmayı azalttı. Çünkü artık aradığınız her şey elinizin altında var. Ödevler konusunda da kolaycılığı getirdi. Artık çoğu öğrenci ödevini internetten kes kopyala yöntemiyle yapıyor. Tabii burada öğretmen faktörünün de büyük etkisi var.”
Teknoloji devlerinin temsilcilerinin ve kamuda eğitimde teknoloji devriminin öncüsü olan isimlerin de konuşmacı olarak yer alacağını vurgulayan Cem Gülan, 800’ün üzerinde katılımcı beklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

SEMPOZYUMA ÖNEMLİ İSİMLER KONUK OLACAK

İlk oturumda Özyeğin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erhan Erkut, “Öğretmenlikte Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı”, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ziya Selçuk “İndirenler ve Yükleyenler” konusunu tartışacak. Kısa süre önceye kadar Uluslararası Bakalorya (IB) Çevirimiçi Profesyonel Gelişim Programı’nın başında bulunan Ruth Adams, “Eğitim Teknolojilerinin Yerine Getirilmemiş Sözü: Dünün Rüyası, Bugünün Gerçeği ve Geleceğin Getirecekleri” konusunu ele alacak. English 360 İnternet Platformu’nun kurucu ve yöneticisi Cleve Miller, “Teknoloji Haritasında Navigasyon: Öğretimimizi İnsancıllaştırmak İçin Teknolojiyi Kullanmak”, Bağımsız Eğitim Teknolojileri Danışmanı Sam Gliksman, “Teknoloji ve 21. Yüzyıl Eğitiminin Değişen Doğası” üzerine konuşacak. Oracle Eğitim Vakfı Yöneticisi Jane Richardson, “Başarıyı Yeniden Tanımlamak: Günümüzde Öğrenme, Çalışma ve Hayat ile İlgili ‘k’ Beceriler’i”, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu da “Sayısal Dünya ve Çocuklarımız” konularını ele alacak. 27 Ocak’ta yine Türkiye’den ve dünyadan birçok önemli uzmanı ağırlayacak sempozyum, 28 Ocak’taki değerlendirme ve tartışma paneliyle sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!