Diğer Cem’ler için örnek alın

Güncelleme Tarihi:

Diğer Cem’ler için örnek alın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 00:00

Yaşar Üniversitesi’nde özel öğrenci statüsüyle burslu öğrenim gören 21 yaşındaki otistik Cem Vardarcı’nın öyküsü, benzer durumdakilere ders olur.

Haberin Devamı

CEM Vardarcı, 21 yaşında, Türkiye’deki otizm hastası çok sayıda gençten yalnızca biri. Öyküsü, diğer otistiklere ve ailelerine örnek olacak nitelikte. Doktorların teşhis edemediği hastalığını, erken yaşta eczacı anneannesinin anladığı Cem için başta annesi Gülçin Vardarcı olmak üzere bütün aile seferber oldu. ABD’den hastalıkla ilgili kitaplar, Türkiye’de o dönem olmadığı için yurtdışından da terapist getirtildi.

Bateriyle başladı

Hastalığıyla yaşamayı öğrenmeye başlayan Cem’in müzik yeteneği de keşfedildi. Bateri çalarak müziğe adım atan Cem Vardarcı, Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi’nin özel yetenek sınavında başarılı olup, müzik bölümünü bitirdi.
Oğlunun iyi bir eğitim görmesi için çabalayan, işletme eğitimi görüp iki dil bilmesine karşın kariyerini bir kenara bırakıp oğluna kol kanat geren Gülçin Vardarcı’nın mücadelesiyle Cem, üniversite sınavına girdi. Öğrenim bozukluğu bulunan Cem, kendisine yardımcı olan iki okutmanla girdiği sınavı, yanıtlayamadığı iki soru yüzünden, kazanamadı.

Keman ve piyano

Haberin Devamı

Müziği artık yaşam biçimi olarak benimseyen Cem, geçen ekim ayından bu yana Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Bölümü’nde ‘özel öğrenci’ statüsüyle burslu öğrenim görüyor. Ustalardan keman ve piyano eğitimi alan Cem’in hedefi iyi bir müzisyen olmak.
Oğlu için mücadele ederken Otizm Derneği’nin kurucuları akrasında da yer alan Gülçin Vardarcı, Yaşar Üniversitesi’ne ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’a teşekkür ederek, “Selçuk Yaşar’ın özel desteği ile oğlum burada eğitim görüyor. Oğlumun hastalığı doğuştan değil, çocukken vurulduğu karma aşı yüzünden. Müzik eğitimine başladıktan sonra oğlumun özgüveni arttı, özellikle konserlere çıktığında bambaşka bir insan oluyor. Artık müziğin olmadığı bir hayat düşünemiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!