Didim'de Paskalya coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Didimde Paskalya coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 10:55

AYDIN’ın Didim İlçesi’nde yaşayan yabancılar, Paskalya Bayramı’nı kutladı. Didim’in ilk yerleşim yeri olan Hisar Mahallesi’nde bulunan 300 yıllık tarihi şapelde ayin düzenlendi. Dünyaca ünlü Altınkum Plajı da yumurta boyama ve yumurta taşıma yarışmalarıyla renklendi.

Haberin Devamı

Didimde Paskalya coşkusu

Hıristiyanlarca Hazreti İsa’nın tekrar dirilişini simgeleyen Paskalya Bayramı, Didim’de yaşayan İngiliz, İskoç ve İrlandalılar tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ayin ile çeşitli eğlence ve yarışmalar düzenlendi. Apollon Tapınağı’nın çevresinde bulunan 300 yıllık tarihi şapelde düzenlenen ayine katılanlar, birbirlerine Paskalya yumurtaları vererek ilahiler okudu.

"YARIŞMALAR YAPILDI"

Altınkum Yalı Caddesi’nde bulunan kafeteryalarda düzenlenen kutlamalara da çok sayıda İngiliz, İrlandalı ve İskoç vatandaşı katıldı. Kutlamalar kapsamında, yumurta boyama, taş boyama, yumurta avı, kaşık ile yumurta taşıma, Paskalya bonesi ve üç bacakla koşu yarışması gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi. Şenlik havasında geçen yarışmalarda Paskalya bonesi çocuklar ve büyükler kategorilerinde, yumurta boyama ise çocuklar kategorisinde gerçekleştirildi. Kaşık ile yumurta taşıma yarışması çocuklar ve büyükler olarak gerçekleştirilirken, ayrıca üç bacakla koşu yarışması yapıldı. Dünyaca ünlü Altınkum Plajı’ndaki eğlence ve yarışmalar şenlik havasında geçerken, ilgiyle izlendi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!