Dertleri para

Güncelleme Tarihi:

Dertleri para
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

TARIM Bakanlığı, Türkiye Jokey Kulübü'nün at yarışları gelirlerinden yüzde 5'ini sokak hayvanlarının barınak ve bakımı için ayrılmasını önerdi. Ancak nedense yarış çevreleri ortalığı ayağa kaldırdı.

GEÇENLERDE televizyonda yarış yazarlarını izlerken çok üzüldüm. Ağız birliği etmişçesine, hep aynı şeyi söylüyorlar:

‘‘At yarışı bütçesinden ne hakla sokak hayvanlarına para ayrılacak? Bakanlık başka kaynak bulsun.’’

ZAMAN zaman at yarışları ile ilgili haber yapmak için hipodroma giderim. Yarışla ilgisi olmadıkları halde, sadece atları sevdikleri için gelenlerin sayısı hiç de az değil. Anne babalarıyla gelen çocukların atları gördüğünde attıkları sevinç çağlıkları yüreğimi ısıtır. At sevgisi ile yüklü olduklarını söyleyen yarış yazarlarına, sokakta soğuktan ölen, aç kalan, öldürülen, tekmelenen sokak köpekleri ve kedilerine bir kez bakmalarını öneriyorum. Vicdan sahibi hiç kimsenin kayıtsız kalamayacağına inanıyorum. Hayvan sevgisini sadece hasılatla ölçmekten artık vazgeçelim. Unutmayalım ki hayvanları sevmeyen insanları hiç sevemez.

Haydi

Dog

Show'a

107,5 RADYO Gökkuşağı, Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Dog Show 2000 Yarışması düzenliyor. 27- 28 Mayıs'ta Balçova Adatepe Tesisleri'nde düzenlenecek yarışmalarda yapılacak çekilişlerde katılımcılara çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmanın ilk günü süs ve yavru köpekler, 28 Mayıs'ta hizmet grubu köpekler, av köpekleri yarışacak. Yarışmalara kayıt ücreti 5 milyon lira.

Barış silahları

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, sokak hayvanlarını yakalamak için özel tüfekler yaptırdı. Bayıltma dışında zararı olmayan özel yapım silahları özellikle beyaz renkli yaptırdıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Rıfat Mutlu, ‘‘Daha önce itlaf ekiplerinin kullandığı tüfekleri herkes gerçek sanıp tepki gösteriyordu. Dolayısıyla görev yapılamıyordu. Bu tür yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için barışın da simgesi olan beyaz rengi kullandık’’ dedi. Mutlu, sokaktaki hayvanları yakalayıp kısırlaştırarak, barınaklara koymak istediklerini söyledi.

Garip’in teşekkürü

SOKAK köpeği Garip, Adnan Menderes Bulvarı'nda dolaşırken başını okşayan İlknur Öztürk'ün peşini bırakmadı. ‘‘Beni yanına al, beni sev’’ dercesine İlknur Hanım'ın üzerine tırmanan Garip, sevgi gösterilerinde bulundu. Sürekli itilip kakılan sokak köpeği gösterilen şefkate teşekkür eder gibiydi. Yalçın ATA / AYDIN

POSTA KUTUSU

Arkadaş arıyorum

Tigger (Boxer) erkek 0532 416 63 43

Collie (Siyah beyaz) erkek

0532 474 87 63-255 58 44

Java (Bolonese) Belkıs Podzo

0532 544 64 95

Kayıp aranıyor

Aykut Zirek (Reks) Erkek, beyaz büyük boy terrier 0532 311 92 04

Güray Yücel (Belkız) Dişi, krem renkli kaniş 4218547-0532 445 18 45

Reyhan Elbirlirler (Fıstık) Dişi,

siyah beyaz collie

Yuvanıza kabul eder misiniz

Üç kardeşiz kedi sevenlerden telefon bekliyoruz. 0542 687 94 73

15 Aylık Amerikan cockerım (Erkek) aşılarım tamam beni çok sevecek bir aile arıyorum.

Posta Kutusu ile ilgili bilgiler Veteriner Türkan Evran Gümüşay 422 01 99

Köpekler için taşıma çantası

KÖPEK aksesuarlarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Aksesuar üreticileri şimdi de yavru köpeklerinden ayrılamayanlar için taşıma çantası çıkardı. Minik yavruları evde bırakmaya gönlü elvermeyenler için ürettiği çeşitli renk ve boyutlardaki taşıma çantaları büyük ilgi görüyor. Çantalar 8-9 milyon liradan satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!