Ders almıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Ders almıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 01:51

MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde beş katlı bir inşaatın tepesinde canlarını hiçe sayarak hiçbir güvenlik tedbiri almadan çalışan inşaat işçiler, yürekleri ağza getirdi.

Haberin Devamı

Turgutlu Belediyesi tarafından Turan Mahallesi’ndeki Eski Peynir Pazarı’nın bulunduğu alana yaptırılan beş katlı kültür ve gençlik merkezi inşaatında çalışan ustalar, ölüme meydan okuyor. Yaklaşık 20 metre yükseklikte çatı yapmak için kurulan demir konstrüksiyonların üzerinde yağmurlu havaya aldırış etmeden ve hiçbir önlem almadan yürüyen işçileri görenler, büyük endişeye kapıldı.

Baretleri takılı olmayan çatıdaki üç işçiden sadece birini beline bağladığı iple önlem aldığı görüldü. İşçilerin zaman zaman çatının sıfır noktasına kadar gelip, demir konstrüksiyonların üzerinde her an düşme tehlikesi bulunmasına karşın yürümesi çevredekileri şaşırttı. Vatandaşlar, "Maalesef gerekli iş güvenliği tedbirleri alınmadan, her gün basit hatalarla insanımız hayatını kaybediyor. İşçi güvenliği konusunda maalesef ne kadar duyarsız olduğumuzu ortaya koyuyor. Zaten hava yağışlı, ya o işçilerin ayağı kaysa ne olacak? Sözde bir tanesi beline ip bağlamış. Bu çağda tam iş güvenliği sağlanmadan çalışılması akıl alır gibi değil" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!