Derbinin şifreleri

Güncelleme Tarihi:

Derbinin şifreleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 00:00

Geride kalan 18 karşılaşmada oyuna tutuk başlayan Karşıyaka, özellikle son yarım saatte gol patlaması yapıyor. Rakibine oranla daha dengeli bir görünüm veren Göztepe’nin en üretken olduğu anlar ise son çeyrek saatler.

Haberin Devamı

GÖZTEPE hızlı başlıyor

GÖZTEPE attığı ve yediği goller açısından KSK’ye oranla daha dengeli bir takım görüntüsü veriyor. 18 maçta rakip fileleri 20 kez sarsan Göz-Göz ilk yarılarda 9, ikinci yarılarda 11 gol kaydetti. Sarı-kırmızılı takımın oyunda en üretken olduğu bölümler, ilk ve son yarım saatler. İlk 30 dakikalarda rakip filelere 7 gol gönderen Göztepe, son yarım saatlerde ise 6 gol gol attı. Özellikle son çeyrekte agresif bir görüntü veren Göz-Göz son 15 dakikalarda 5, son 10 dakikalarda 4 gol attı.

Kalesinde 18 maçta 24 gol gören sarı-kırmızılı takım bunlardan 12’sini ilk, 12’sini ikinci yarılarda yedi. Göztepe’nin savunma konsantrasyonunun en düşük olduğu bölümler ilk yarının son çeyrekleri ile, 60 ve 75. dakikalar arası. 30 ve 45. dakikalar arasında 7 gol yiyen Göz-Göz’ün 60 ve 75. dakikalar arasında da yediği gol sayısı da 7. Ancak sarı-kırmızılılar, tıpkı Karşıyaka gibi son 15 dakikalarda rakiplerine iyi direniyor. Göztepe, ilk 15 dakikalarda olduğu gibi son 15 dakikalarda da 2 gol yedi.

Haberin Devamı

Penaltıdan üç gol var

GÖZTEPE’nin en skorer ismi, orta sahada görev yapan Kaptan İlhan Şahin. 18 maçta 6 golü bulunan İlhan’ı 4 golle Güney Afrikalı Grobler izliyor. Göz-Göz’de Emre ve Türker’in 3’er, Şamil, Hakan ve Uğur’un 1’er golü var. 1 golü de Bucalı Erman kendi kalesine attı. Sarı-kırmızılı ekip 4 golü kafayla 3’ü penaltıdan olmak üzere 15 golü de ayakla kaydetti.

Seyircisiz ceza korkusu

PROFESYONEL Futbol Disiplin Kurulu, Göztepe’ye Denizlispor maçındaki çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle 40 bin, saha olayları için de 4 bin TL ceza verdi. Aynı gerekçeyle daha önce üç defa ceza alan Göz-Göz, dördüncüsünde seyircisiz oynama ve 80 bin TL para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Eğer bu durum KSK derbisinde gerçekleşirse, sarı-kırmızılı ekibin 5 Şubat’ta evinde oynayacağı Ç.Rizespor maçını yalnız bayanlar ve çocuklar izleyebilecek. Bu sezon PFDK’dan 9 kez ceza alan Göztepe, toplam 109 bin TL fatura ödedi.

/images/100/0x0/55ea119cf018fbb8f8695ddf

Haberin Devamı

KARŞIYAKA 2. yarıda açılıyor

KARŞIYAKA’nın attığı golleri irdelediğimizde, karşımıza oyuna tutuk başlayıp, sonradan açılan bir takım çıkıyor. Geride bıraktığımız 18 haftada rakip fileleri 19 kez sarsan Kaf-Kaf gollerin 4’ünü ilk yarılarda atarken, 15 gol ikinci yarılarda geldi. İlk yarılardaki golleri de ilk 30 dakikalık periyoda sığdıran ve devrenin son çeyreğinde golü bulunmayan KSK, son yarım saatte patlama yapıyor. 60 ve 90. dakikalar arasında 10 gol atan Karşıyaka bu gollerin 6’sını son 15 dakikaya sığdırdı.

Yediği gollere baktığımızda Kaf-Kaf’ın ilk yarının son, ikinci yarının ilk 15 dakikalarında oyundan düştüğü dikkat çekiyor. 30 ve 60. dakikalar arasında kalesinde 7 gol gören yeşil-kırmızılı ekibin en dirençli olduğu bölüm ise son çeyrek. 18 maçta rakiplerine 17 gol şansı veren Karşıyaka, bu gollerin 16’sını ilk 75 dakikada yerken, son 15 dakikada ise topu sadece 1 kez kalesinde gördü. İlk 15 dakikalarda 3, ilk 30 dakikalarda 6, ilk yarılarda 9 gol yiyen KSK, son 10 dakikalarda rakiplerine gol vizesi vermedi.

Haberin Devamı

2 gol kafayla 17’si ayakla

KARŞIYAKA’nın rakip filelere gönderdiği 19 golün 7’sinde Şaban’ın imzası var. Bu oyuncuyu 2’şer golle Özgürcan, Ufukhan ve Agbetu izlerken, Erhan Şentür, Erdi, Erhan Kavak, Taha ve Turgay’ın 1’en golü bulunuyor. KSK 19’un golün sadece 2’sini kafayla atarken, 17 gol ayakla geldi. Yeşil-kırmızılı ekip, 18 maçta yalnızca 1 penaltı kazandı.

Uğur kadroyu bozmayacak

KSK Teknik Direktörü Mustafa Uğur, Göztepe derbisinde kadroda değişiklik yapmayacak. İkinci yarınan ilk iki maçından 4 puanla ayrılan takımın performansından memnun olan Uğur yine, Bülent Ataman - Murat Akyüz, Mahmut, Ufukhan, Ahmet, Agbetu, Fatih, Taha, Erhan Şentürk, Cihan, Şaban 11’ini sahaya sürecek. Kaf-Kaf’ta sakat ya da cezalı futbolcu yok. Yönetim futbolcular ve teknik heyet için Boğaziçi Restoran’da yemek düzenleyip derbi öncesi moral aşıladı. Maç için bastırılan 35 bin 500 adet biletin satışı kulüp ve ilçedeki lisanslı ürün mağazalarında sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!