Denizli'nin gururu

Güncelleme Tarihi:

Denizlinin gururu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Pamukkale Halk Oyunları Topluluğu, Portekiz'de 22 yıldır düzenlenen ve ilk kez katıldığı festivalde, ilk defa verilen şeref ödülünün de sahibi oldu

PORTEKİZ'in Angoncilhe kentinde düzenlenen Terras De Feira Uluslararası Folklor Festivali'ne ilk kez katılan Pamukkale Halk Oyunları Topluluğu (PAHOY), şeref payesi ödülünün sahibi oldu. PAHOY, 22 yıldır yapılan festivalde şeref payesi alan ilk ekip olarak önemli bir başarıya da imza attı.

PAHOY, 14 - 30 Temmuz tarihleri arasında yapılan festivale 43 kişilik ekiple katıldı. PAHOY, 16 gün boyunca sergilediği oyunlar, davranışlar ve gruplarla ilişkilerindeki başarısıyla festival heyetinin dikkatini çekti. Organizasyon Komitesi, PAHOY'a şeref payesi verilmesini kararlaştırdı.

FESTİVAL Başkanı ve Dünya Folklor Birliği Başkan Yardımcısı (CIOFF) Fernando Ferrerira, PAHOY'a gönderdiği yazıda, uyum, performans, disiplin, nezaket, eğitim, zamanlara uyma, saygı, temizlik ve düzenlilik gibi uygarlık göstergesi davranışlarından dolayı ödülü hak ettiklerini bildirdi.

PAHOY Başkanı Deniz Semerci'ye ödülü gönderen Ferrerira, 2002 yılında yapılacak 24'üncü festival turnesinin onur konuğu olarak davet etti, ‘‘Bu kadar seçkin ve mükemmel Türkiye halk kültürü elçisini Portekiz'de ağırlamış olmak benim için büyük bir onur’’ ifadesini kullandı.

Portekiz'den gönderilen şeref payesi ödülünü alan PAHOY'un Başkanı Deniz Semerci, ‘‘İlk kez katıldığımız bir festivalden ilk kez verilen bir ödülü almak bizi gururlandırdı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!