Denizli'de ceviz fidanı için ortak proje

Güncelleme Tarihi:

Denizlide ceviz fidanı için ortak proje
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 02:04

DENİZLİ'de Valilik, Orman Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Denizli Ticaret Borsası, ceviz yetiştiriciliğinin artması için ortak proje geliştirdi. Denizli Valiliği'nde yapılan toplantının ardından ceviz ve badem fidanı yetiştirilmesi düşünülen Denizli Fidanlık Müdürlüğü'nde inceleme yapıldı.

Haberin Devamı

Son yıllarda artan talep üzerine ceviz ithal etmek zorunda kalınması üzerine Denizli'de ceviz, badem yetiştiriciliğinin artması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çeşitli projeleri hayata geçirdi. Denizli'nin ikliminin badem ve ceviz üretimine elverişli olması nedeniyle fidan dikiminin artmasına paralel fidan talebi arttı ve özel sektör ile orman fidanlıkları ceviz ve badem fidanı talebini karşılayamadı. Bunun üzerine Denizli Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası birlikte Denizli Fidanlık Müdürlüğü'nde ceviz ve badem fidanı yetiştirilmesi amacıyla proje hazırladı. Proje fidanlığın bağlı olduğu Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na gönderildi. Denizli Valiliği'nde yapılan toplantı ile Bakanlık olurunun ardından projenin hayata geçirilmesi için görüş birliğine varıldı.

Haberin Devamı

Denizlide ceviz fidanı için ortak proje

Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında yapılan toplantıya kurumların müdür ve başkanları katıldı. Toplantıda ayrıca Denizli'nin tarım ve meyvecilik potansiyelinin tam kapasite ile değerlendirilmesi, özellikle ithal edilen ürünlerin Denizli'de yetiştirilebilecek olanlarının tespiti edilmesi ve bu ürünlerin yetiştirilmesinin desteklenmesi amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu programlarının da buna göre düzenlenmesi için tavsiyede bulunulması kararlaştırıldı.

Vali Şükrü Kocatepe ve müdürler daha sonra Karahasanlı Mahallesi'nde bulunan Denizli Fidanlık Müdürlüğü'ne giderek inceleme yaptı ve müdür Deniz Aydemir'den yetiştirilen fidan türleri ve miktarı konusunda bilgi aldı. Projeye bakanlığın onay vermesi halinde Denizli Fidanlık Müdürlüğü'nde ceviz ve badem fidanı üretilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!