Denizli'de acı dinmiyor

Güncelleme Tarihi:

Denizlide acı dinmiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 14:30

Denizli 141'nci kez şehit acısı yaşıyor.

Haberin Devamı



Tunceli'de düzenlenen bombalı saldırıda jandarma komando Fatih Küçükterci'nin şehit olmasıyla kentin 1981 yılından bu yana verdiği şehit sayısı 141'e yükseldi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, teröre isyan edip, bölgede sıkıyönetim ilan edilmesini istedi. Dernek binasında şehitlerin fotoğraflarının asıldığı panoda yer kalmadığını belirten Öztürk, “Denizli olarak bir şehit daha verdik. Panomuzda şehitlerimizin fotoğraflarını asacak yer kalmadı. Sıkıyönetim ilan edilmesini istiyoruz” dedi.
Tunceli'de dün akşam saatlerinde düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askerden birinin acısı Denizli'ye düştü. Terhisine 57 gün kala şehit olan Jandarma Komando Er Fatih Küçükterci'nin acısı Tavas'taki ailesinin yanı sıra Denizli'yi de yaktı. Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Emin Öztürk, Tunceli'den gelen şehit haberiyle bir kez daha yıkıldıklarını ifade etti. Şehit er Fatih Küçükterci'nin Denizli'nin 141'inci şehidi olduğunu hatırlatan Mehmet Emin Öztürk, hükümetten terörün durdurulmasını istedi.

Haberin Devamı

Acı dolu panoda yer kalmadı

Denizli'nin ilk şehidini 1981 yılında İstanbul'da verdiğini dile getiren Öztürk, hükümetten bölgede sıkıyönetim ilan etmesini istedi. Şehitlerin fotoğraflarını dernek binasında oluşturdukları panoya astıklarını kaydeden Öztürk, panonun üç duvarı kapladığını, şehit fotoğraflarından yer kalmadığını savundu. Denizli'nin son şehidi Fatih Küçükterci'nin fotoğrafını panoya asmak için başka bir şehidin fotoğrafını indirmek zorunda kalacaklarını dile getiren Öztürk, “Tekrar tekrar söylemek istemiyoruz, ama terör had safhaya ulaştı. Çok acil olarak sıkıyönetim ilan edilmesi gerekiyor, artık ok yaydan çıktı. Terörün önlenmesi için gerekli tüm önlemlerin alınması gerekiyor. Bugün Denizli olarak 141'inci şehidimizi verdik. Şehitlerimizin fotoğraflarının bulunduğu panoda yer kalmadı. Bazı şehitlerimizin fotoğraflarını çekmeceye koymak zorunda kaldık. Son şehidimizin fotoğrafını asmak için başka bir şehidimizin fotoğrafını indirmek zorunda kalacağız” diye konuştu. Açılan davalarda askerlere ağır hapis cezaları verildiğini, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin rencide edildiğini söyleyen Öztürk, hapis kararlarının terörle mücadelede olumsuz psikoloji yarattığını iddia etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!