Denizli’ye daha çok turist umudu

Güncelleme Tarihi:

Denizli’ye daha çok turist umudu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 00:00

Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansı’ndaki Denizli panelinde konuşan Vali Yavuz Erkmen, kentin doğal zenginlikleri ve kültürel birikimi açısından büyük turizm potansiyeli taşıdığına dikkat çekti. Erkmen, Denizli’ye gelen turist sayısını 2-3 yılda katlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

TRAVEL Turkey İzmir Fuar ve Konferansı’nda düzenlenen Denizli panelinde konuşan Vali Yavuz Erkmen, kentin doğal zenginlikleri ve kültürel birikimi açısından büyük bir turizm potansiyeli taşıdığına dikkat çekerek, “Pamukkale gurur duyduğumuz bir güzellik. Ancak biz turizm etkinliklerimizi sadece Pamukkale ile sınırlamayıp il geneline de yaymak istiyoruz” dedi.
Pamukkale’de sadece travertenlerin bulunmadığını ayrıca antik kent dokusunun da dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Vali Erkmen, kente 1.5 milyonu yabancı olmak üzere yılda yaklaşık 2 milyon turistin geldiğini dile getirdi.
Projeler hazır
Erkmen, sağlık turizminin geliştirilmesi için Karahayıt bölgesinde ihaleye çıkan yerler için yatırımcı beklediklerini aktararak, “Şu an 15 bin yatak kapasitesi var. Bu yatırımların devreye girmesiyle üç 750 yataklı, iki de 300 yataklı işletme kurulacak. Bu sayede sağlık turizmine üç bine yakın nitelikli yatak kazandırılmış olacak” dedi. Havaalanının sivil uçaklara açılmasının da turizm potansiyelini artıracağına işaret eden Erkmen, “Bunun yanı sıra Buldan’da da sivil mimari örnekleriyle dokumacılık kültürünü birleştirerek büyük bir alışveriş merkezi oluşturma fikrimiz var. Bunu da hayata geçirmek için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. Erkmen bütün bu çalışmalarla birlikte Denizli turizmini 2-3 yıl içinde ikiye katlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!