Denizli projelerine GEKA’dan destek

Güncelleme Tarihi:

Denizli projelerine GEKA’dan destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 16:03

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ’Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor’ ve ’Denizli Büyükşehir Belediyesi Canlı Ağaç Müzesi’ projelerinin protokolleri imzalandı. İlk proje kapsamında pazaryerlerinin çatıları güneş panelleriyle kaplanıp, elektrik enerjisi etüt merkezilerinde kullanılacak. Canlı ağaç müzesi ile de oluşturulacak alana yüzlerce bitki çeşidi dikilecek.

Haberin Devamı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlayıp GEKA 2015 Yılı Alternatif Turizm Mali Destek Programı ve Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ’Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor’ ve ’Denizli Büyükşehir Belediyesi Canlı Ağaç Müzesi’ projelerinin protokolleri imzalandı. Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen protokol törenine, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Etüt ve Projeler Daire Başkanı Halil İbrahim Kaşlıköse katıldı. GEKA Genel Sekreteri Alata, GEKA’nın 2015 yılında üç destek programı olduğunu belirterek, alternatif turizm ve yenilenebilir enerji programları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı iki projeye destek verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Zolan ise, daha önce söz verdikleri Canlı Ağaç Müzesi’nin bitki çeşitliliğinin öğrenilmesi ve alternatif turizme katkı sağlaması anlamında önemli olduğunu belirtti. Başkan Zolan, "Yapmış olduğumuz kapalı pazaryerlerinin üzerleri kullanılmaz durumdaydı ve oraların değerlendirilmesini arzu ettik. ’Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor’ projesi ile bünyemizdeki 10 bilgi evi ve kurs merkezimizin kullandığı elektrik güneş enerjisinden elde edilecek" diye konuştu. Daha sonra Zolan ve Alata iki projenin desteklenmesi için protokol imzaladı.

CANLI AĞAÇ MÜZESİ

Denizli projelerine GEKA’dan destek

Türkiye’de sayılı illerde bulunan Canlı Ağaç Müzesi Cankurtaran Mevkii’ndeki Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4.8 hektarlık alanda kurulacak. Denizli ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan ağaç ve çalı gibi farklı bitki çeşitlerinin yer alacağı alanda gezi parkurları ile biyolojik bir gölet bulunacak. Gölette nilüfer ve benzeri su bitkileri de yer alacak. Bitkilerin isim ve özelliklerinin yazılı olacağı Canlı Ağaç Müzesi’nde mevcut alan dokusuna ek olarak yüzlerce bitki çeşidi dikilecek.

Haberin Devamı

GÜCÜNÜ GÜNEŞTEN ALIYOR PROJESİ

Denizli projelerine GEKA’dan destek

Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor Projesi ile Kayıhan Pazaryeri’nin üzeri güneş panelleri ile örtülerek, yenilenebilir enerji kaynağına yatırım yapılacak. Buradan elde edilecek elektrik ile başta Kayıhan Bilgi Evi ve Kurs Merkezi olmak üzere kentin farklı bölgesinde bulunan toplam 10 bilgi evi ve kurs merkezinin enerji ihtiyacı karşılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!