Denizde kaybolan kadından iz yok

Güncelleme Tarihi:

Denizde kaybolan kadından iz yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 23:04

İZMİR Menderes’e bağlı Özdere’de, eşi ve kızıyla girdiği denizde dubalara tutunurken kaybolan Füsun Karaşahin, aramalara rağmen bulunamadı.

Haberin Devamı

Sahil Güvenlik ve AKUT ekipleri, 72 saatlik yasal arama süresinin dolmasının ardından rutin devriye görevi ile arama çalışması başlattı. Bu arada, annesinin bulunmaması üzerine 15 yaşındaki Simay Karaşahin’in, yakınlarının yanına gönderildiği ve psikolojik destek almaya başladığı öğrenildi.

Geçen pazar Ege Üniversitesi Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde meydana gelen olayda, yazlıklarında tatil yapan grafiker Füsun Karaşahin (47), eşi ve kızıyla denize girdi. Bir süre sonra eşi Asil Karaşahin’in kıyıya çıkmasının ardından Füsun Karaşahin, yüzme bölgesini sınırlayan dubalara tutunarak dinlenirken kayboldu. Karaşahin’in kaybolduğu alandaki derinliğin yaklaşık 5 metre olduğu belirlendi.

Aramalar sonuçsuz

Eşinin kaybolduğunu fark eden, bir fabrikanın pazarlama şefi olan Asil Karaşahin’in yardım çığlıkları üzerine vatandaşların ve cankurtaranın çalışmalarından sonuç alınamadı. Ailenin isteği üzerine Sahil Güvenlik ile AKUT havadan, su yüzeyi ve altından çalışma başlattı. Yasal arama süresi olan 72 saatte Karaşahin’in bulunamaması üzerine, çalışmalar sona erdirildi. Sahil Güvenlik’in rutin devriye görevinde aramayı da sürdüreceği bildirildi. Fusün Karaşahin’in bulunamaması üzerine, akıntıyla Yunanistan’ın Sakız Adası bölgesine sürüklenmiş olabileceği düşünülerek, bu ülkenin yetkilileri de uyarıldı.

Haberin Devamı

Günlerdir arama çalışmalarını izleyip annesinden gelecek umutlu haberi bekleyen Simay (15) da yakınlarının yanına gönderildi, psikolojik destek de verileceği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!