Demirci umudunu sonbahara bağladı

Güncelleme Tarihi:

Demirci umudunu sonbahara bağladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 00:00

Egeli ihracatçıların son seçiminde demircilerin sorunları masaya yatırıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Bakırel, kriz döneminden daha kötü günler yaşandığını söyledi.

Haberin Devamı

EGE Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Bakırel, demir piyasasında satışların küresel krizin en yoğun yaşandığı 2009 yılından daha kötü durumda olduğunu söyledi. Sektördeki firmaların ilave yatırım yapmamalarının ciddi bir sorun olduğunu belirten Bakırel, “Kimse yatırım yapıp risk almak istemiyor. 2009’da devam eden yatırımlar nedeniyle piyasada iyi kötü mamul satışı oluyordu. Ancak 2010’da mevcut yatırımların bitmesi ve yeni yatırım yapılmaması satışlar çok azalttı. Alıcılar, zorunlu ihtiyaçları dışında alım yapmıyor. Fiyat algalanması da durgunluğu tetikledi. Tüm umudumuz Eylül’de piyasanın hareketlenmesi” diye konuştu.Kütük demir fiyatının 2009’da ton başına 400 dolar olduğunu hatırlatan Bakırel, 2010 başında fiyatların 650-660 dolar seviyesine kadar çıktığını kaydetti.

ŞAHİN YENİDEN SEÇİLDİ

Haberin Devamı

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’nde Halil Şahin yeniden başkanlığa seçildi. Yönetim kurulu Ahmet Arlı, Nedim Uysal, Özlem Bakırel, Sedat Erikoğlu, Cumali Kılıç, Teoman Ernamlı, Bekir Sami Altın, Hakan Kocaer, Mehmet Kayaoğlu ve Yalçın Ertan’dan oluştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!