Deliler de dernek kurdu

Güncelleme Tarihi:

Deliler de dernek kurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

DİKİLİ'de Salaklar Derneği'ni kurup başkanlığı üstlenen Hasan Karabay, Çanakkale'de renkli kişilikleriyle tanınan bir gruba esin kaynağı oldu. Aynalı Çarşı'da uzun yıllar manavlık yapan Necmi Sakin başkanlığında, ‘‘resmi olmayan’’ Deliler Derneği kuruldu. Yönetime inşaat malzemecisi Nurettin Bakır, Türk - İş İl eski Temsilcisi İsmail Kaytaz, emekli işçi İsmail Nebi ve Sadullah Ercan girdi. Lapseki Dumanlıdağ'da 4 Haziran'daki Dünya Deliler Kongresi'ne Belediye Başkanı İsmail Özay, Dardanel Başkanı Niyazi Önen de çağrıldı.

DAVETİYELERDE delilerin buluşmasının piknikle başlayacağı, tiyatral, doğaçlama gösterileri sergileneceği belirtildi. Başta huni olmak üzere özel aksesuarlar ve giysiler hazırlayan dernek üyeleri yeni yönetimi de seçecek. Murat KIRAY

Başkan: Bizler akıllı olamayız

DELİLER Derneği Başkanı Necmi Sakin, üyelerinin genelde ‘‘matrak’’, esprili kişilerden oluştuğunu belirterek, ‘‘Bu yaşam koşullarında şen şakrak olabilmek, böyle kalabilmek, hayattan keyif alabilmek akıllı işi değil. Biz bu nedenle deliyiz. Bunun zekayla ilgisi yok. Çılgınlık anlamında kullanıyoruz. Bizim resmiyetimiz yok. Delilerin yazısı çizgisi olmaz. Kongrede eller kalktı, ben başkanlığa seçildim. O günden bu yana faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kongremizi şenlik havasında yapıyoruz. Şu ana kadar karşıma rakip çıkmadı. Katılanlara ziyafet vereceğiz. Amacımız toplumun üzerindeki genel stresi atmak. Ziyafetimiz var çünkü delilerin karnı doymaz. Her türlü maddiyattan mağdurdurlar. Manevi desteğe ihtiyaçları vardır. Bu desteği sağlamaya özen göstererek eğlence ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Pazar günkü kongremize, kendisini deli hisseden herkesi bekliyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!