Dede'sini anmaya gelenlere teşekkür etti

Güncelleme Tarihi:

Dedesini anmaya gelenlere teşekkür etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2013 12:36

İZMİR Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Piriştina, ölümünün dokuzuncu yılında Aşağı Narlıdere Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anıldı.

Haberin Devamı

Evinde kalp krizi sonuca 15 Ağustos 2004'de ikinci kez seçildiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken yaşamını yitiren Ahmet Piriştina için kabri başında düzenlenen törene eşi Mine, oğlu Levent, torunu Damla Piriştina, ablası Mergin Gülmen, kızı Zeynep, damadı Süleyman Subaşı ve gelini Nevda Piriştina ve diğer aile bireyleri katıldı.

Dedesini anmaya gelenlere teşekkür etti

Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, Eski Genel Sekreter Ersu Hızır, Piriştina dönemi ve bugün görevde olan bürokratlar, Konak Belediyesi eski Başkanı Erdal İzgi, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Şebnem Tabak, gazeteciler ve sevenleri de hazır bulundu.

Haberin Devamı

Dedesini anmaya gelenlere teşekkür etti

Törende önce ailesi ve İzmir Büyüşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Piriştina'nın kabrine kırmızı karanfil bıraktı Piriştina'nın torunu Damla Piriştina karanfilini dedesinin mezarı başına koydu.

Bugüne kadar her anma töreninde konuşma yapan Levent Piriştina, bu kez kızı Damla'nın konuşmak istediğini söyledi. Mikrofonu alan Damla Piriştina, dedesinin anma törenine gelen herkese teşekkür etti.

Dedesini anmaya gelenlere teşekkür etti

Piriştina için okunan duanın ardından, törene katılanlara Piriştina anısına dökülen lokma ikram edildi. Piriştina Narlıdere Belediyesi'nin organizasyonunda Pir Sultan Abdal Parkı önündeki büstü önünde de anıldı.

LYS sınavları nedeniyle ses düzeni kurulmayan törende, büste kırmızı karanfil bırakıldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!