'Dayı'nın çetesi

Güncelleme Tarihi:

Dayının çetesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

Hastanelerin kantin ihalelerine fesat karıştıran, iki kişinin öldürülmesinde taraf olan, çek senet tahsilatı ve yaralama olayına karışan çetenin “dayı” lakaplı lideri Ata Bedir ve 9 adamı adliyeye sevkedildi.

Haberin Devamı

İZMİR’de organize suç örgütü kuran bir grubun yasadışı faaliyetlerde bulunduğu bilgisini alan polis ekipleri, çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmaları sırasında çete üyelerinin kimliklerinin belirlenmesiyle eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda çetenin “dayı” lakaplı lideri Ata Bedir ile 17 adamı gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerindeki aramalarda ise, 5 tabanca 1 av tüfeği, 382 fişek, 2 bıçak, iki gram kokain ile sahte sürücü belgesi ele geçirildi. Gözaltındaki çete elemanlarının ihalelerde usulsüzlük yaparak İzmir Eğitim Hastanesi’nin kantin ihalesini iki kez, Bornova Trafik Hastanesi’nin kantin ihalesini ise bir kez aldıkları belirlendi. Çetenin ayrıca, geçen Nisan ayında, Çimentepe 595 Sokak 21 numara önünde Bilal Sağlam’ın, karısıyla ilişkisi olduğu gerekçesiyle O.A. tarafından öldürülmesi ve yine aynı ay Karabağlar ilçesi 5733 sokak üzerinde midye tezgahının konulduğu yer yüzünden çıkan kavgada bu kez Ali Kaya’nın öldürülmesi olaylarıyla bağlantısı olduğu saptandı. Çetenin Ali Kaya cinayetinde başka bir kişiyi suçu üstlenmesi için polise gönderdiği ancak polisin gerçek zanlıyı yakaladığı bildirildi.

17 kişiden 8’i serbest

Haberin Devamı

Bir yaralama olayıyla çek senet tahsilatı ve tedit suçlarını da işlediği önesürülen çetenin 8 üyesi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ata Bedir ile 9 adamı adliyeye sevkedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!