Dayaktan kaçarken ölecektim

Güncelleme Tarihi:

Dayaktan kaçarken ölecektim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 16:09

ÇİĞLİ’de uzun süre birlikte yaşadığı, ancak dayaktan bıkıp ayrıldığı Yılmaz Kudret Taril’in (35) önceki gün silah zoruyla kaçırıp 3.5 saat rehin aldığı Yeter Bilek (42) yaşadıklarını polise anlattı.

Haberin Devamı



Taril, bir çocuğunun annesi Yeter Bilek’in spot mağazası ortağı Ercan Akın’la Aliağa’dan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Saygılı’yı yaraladıktan sonra yakalanmıştı.
Polisin araştırmaları 12 yıl önce mutluluk hayalleriyle başlayan ancak dehşet saatleriyle biten hayatı da ortaya çıkardı. Aliağa’da birahanede çalışan Bilek’in, sık sık gelen şoför Taril’e aşık olduğu, sonrasında da birlikte yaşamaya başladığı öğrenildi. Nikahsız sürdürdükleri hayatın ardından Bilek’in 5 yıl önce bebeğini dünyaya getirdikten sonra artık birahanelerde çalışmama kararı verip Çiğli’ye yerleştikleri belirlendi. Ancak, sık sık gördüğü şiddete dayanamayan Bilek’in ayrılık kararı vermesiyle Taril sık sık iş yerine ve evine giderek ya da telefonla tehdit etmeye başladı. Polise şikayetçi olan Bilek, mahkemeden “Telefonla çağrı yöntemiyle” koruma kararı çıkarttı. Taril’in iki gün önce de yine silahla Bilek’i evinden silah zoruyla çıkarıp Aliağa’ya götürdüğü, bir süre konuştuktan sonra Çiğli’ye bıraktığı öğrenildi. Bilek’in şikayeti üzerine savcılığın Taril hakkında yakalama kararı çıkardığı, polis ararken önceki günkü olayın gerçekleştiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şüphelendi iddiası
Aliağa’da çalıştığı otobüs firmasından çıkartıldığı için kendisini üç yıl önce de yakan Taril’in kıskançlık krizine girdiği de bildirildi. Taril’in Bilek’in ona kiralık ev bulmasına da yardımcı olan, olay sırasında da yaraladığı Ercan Akın’la ilişki yaşadığını çevresindekilere iddia ettiği öğrenildi.
Koruma altına alınan Bilek’in de, “Ben bu adamın şiddet ve dayağından kaçmak istedim, ama bu olaylar başıma geldi. En ağır cezayı almasını istiyorum. Çünkü çıktığında da beni rahat bırakmayacaktır” dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!