Datça’da şikayetçi esnafa ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Datça’da şikayetçi esnafa ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2009 00:00

Datça’da belediyenin bar, restoran ve kafeteryaların kapanış saatlerini öne çekmesine tepki gösterenlerin günler öncesinden yazılan cezaları işleme konuldu.

Marin Bar ve BİER Garden’e 708’er lira kesildi. BİER’a ayrıca 3 gün de kapatma verildi.

DATÇA’da belediyenin bar, restoran ve kafeteryaların kapanış saatlerini öne çekmesiyle başlayan kriz başka bir boyuta taşındı.

Marin Bar’ın sahibi Ayla Sayın, Başkan Şener Tokcan’ın, kapanış saatlerinin öne alınmasıyla ilgili olarak limana gelen yatları gerekçe göstermesini ’hedef saptırmak’ olarak değerlendirdi. Sayın, "Belediyeye 60 imzalı dilekçeyle başvurup, yanlışlığın düzeltilmesini istedik. Bar, restoran, kafeterya, çay bahçeleri, hediyelik eşyacılar, çorbacı, diskocu hatta taksici imza verdi. 20 gün cevap alamadık. Bunun üzerine belediyeye gidip sorunumuzu dile getirdik. Sorun, yat limanı esnafının değil, Datça’nın turizm sorunudur" dedi.

Yatçıların bilerek limana geldiğini, aksi halde koyda kalıp bağlanma parası da vermeyeceğini savunan Sayın, şunları söyledi:

"Sessizlik isteyen limana niye gelsin? Limandaki yatlar haklı gerekçe olamaz. Bodrum Yat Limanı’nın içinde Yat Club var. Sabaha kadar canlı müzik yapılıyor. Aynı şekilde beş bar müzik yapıyor. Niye oradaki tekneler kaçmıyor? Buraya gelen tekneler uzaydan mı geliyor? Bizim turizmde patlama yaşadığımız 90’lı yıllarda üç sıra tekne varken, 04.00’e kadar da müzik vardı. Saatler geriye alındıkça tekneler kaçtı. Hizmetler aksadıkça, limandaki bağlama ücretleri arttıkça tekneler azaldı. Kayıtlara bakıldığında gerçekler ortaya çıkacaktır."

Baykal’a şikayet

Sayın, belediyenin üzerlerine geldiğini, bir ay önce de sanatçı Genco Erkal’ı işyerinde ağırladığı için kendisine 708 TL ceza kesildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Oyundan çıkınca davetim üzerine geç saatlerde bara geldi. Saat 02.30 sıralarında polis gelip tutanak tuttu. Üstelik ışık kapalıydı. O saatte ben burada olmasam, eline birasını alıp gelen burada oturuyor. O zaman polis tutanağı kime tutacak? Kendi yerimde oturmam suç mu? İş yapamaz hale geldik. Esef ve hayretle karşılıyorum. Şikayetimi CHP’ye, Genel Başkan Deniz Baykal’a kadar götürüp hakkımı arayacağım."

BİER Garden Bar’ın işletmecisi Murat Durdu, kendisine de işgaliye ve saat 02.00’de işyerini kapatmadığı gerekçesiyle iki ceza kesildiğini anlatarak, "Masaların bir metre fazla çıktığını söylediler. Gelen zabıta ile şakalaştık. Ertesi gün de masaları kaldırdım. 15 gün sonra 3 gün kapama cezası geldi. Ayrıca gece saat 02.00’de işyerini kapamadığım gerekçesiyle 708 TL ceza kesildi. Biz iş yapmak istiyoruz. Üzerimize gelip baskı yapmaları çok kötü" diye konuştu.

Tepkilerle ilgisi yok

Datça Belediye Başkanı CHP’li Şener Tokcan, limandaki barlara uygulanan para ve kapatma cezalarının saat uygulamasından doğan tepkilerle ilgili olmadığını söyledi, "Encümenin aldığı kararların limandaki saat uygulamasıyla ilgisi yoktur. Öyle bir kastımız olamaz. Böyle algılanmasını doğru bulmuyorum. Hak arama konusunda insanların yaptığı eylem ve girişimleri cezalandırmamız mümkün değildir" diye konuştu. Tutanakların olayın basına yansımasından önce yazıldığına dikkat çeken Tokcan, "Polisin tutanağını görmezden gelemeyiz. Bugün yürürlüğe girmesi ise prosedür gereğidir" dedi. Tokcan, dışarıya masa ve sandalye attığı için BİER Garden Bar’a zabıtanın tuttuğu tutanak konusundaki soruya karşılık, encümenin gereğini yaptığını söylemekle yetindi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!