Dans ve müzikle yaşam

Güncelleme Tarihi:

Dans ve müzikle yaşam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2008 19:39

Çeşitli engeller nedeniyle sosyal hayata uyum sağlamakta zorluk çekenlerin en yakın dostları: Erişim Derneği. İşitme ve bedensel engellilerin, dans ve müzikle yaşama erişimi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Çeşitli engeller nedeniyle sosyal hayata uyum sağlamakta zorluk çeken gençlere dans ve müzik aracılığıyla yardımcı olmak amacıyla kurulan Erişim Derneği, yeni merkezinde çalışmalarına devam ediyor. İşitme ve bedensel engellilerle çalışan kuruluşların talebi üzerine iki yıl önce çalışmalara başlayan Erişim Derneği’nin Başkanı Oğulcan Aksoy şunları anlatıyor:Daha önce denenmemiş"Çeşitli engelleri nedeniyle hayatın akışına ve topluma uyum sağlayamayan gençlere dansın yardımcı olabileceğini düşündük. Bu düşünceden yola çıkarak daha önce denenmemiş olan bu çalışmayı başlattık. Bu çalışmayı, daha profesyonel bir platforma taşımak amacıyla, yurtdışında benzer çalışmalar yürüten oluşumlarla sık sık bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyoruz. Hedefimiz aynı sorunu yaşayan daha fazla kişiye ulaşmak."En iyi gençlik projesiProjenin, birleşmiş milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında Türkiye’de desteklenen 20 proje arasında en iyi gençlik projesi seçildiğini belirten Aksoy, "Çeşitli yaş gruplarından 40 kişilik bir gösteri grubu oluşturduk. Haftanın belirli günlerinde derneğimizde görevli, psikologlar, dans ve müzik eğitmenleriyle birlikte çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.Yeni merkezine taşındı

Haberin Devamı

Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:"Öğrencilerimiz hem burada yeni arkadaşlar ediniyor hem de seyirci karşısına çıkarak güven kazanıyor. izmir ve çevresinde birçok gösteri gerçekleştirdik. Bu yıldan itibaren, ilçelerden başlamak üzere Ege Bölgesi daha sonra da Türkiye genelinde gösteriler düzenleyeceğiz." Aksoy, derneğe ulaşmak isteyen herkesin, "Gündoğdu - Selba Apartmanı 194 numara kat 6’da açılan yeni merkeze başvurabileceğini ya da 0 505 399 70 98 numaralı telefondan derneğe ulaşabileceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!