Dalyan güvende

Güncelleme Tarihi:

Dalyan güvende
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Doğal, arkeolojik, jeolojik ve tarihi zenginlikleriyle dünyada bir eşi bulunmayan beldeyi korumak için yerel yönetim ve Dokuz Eylül Üniversitesi güçbirliği yaptı

DÜNYA ünlülerinin gözbebeği, Ortaca'nın Dalyan Beldesi, artık emin ellerde. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama Bölümü'nün 30 öğrencisi Dalyan'ı ‘‘yaşatarak korumak'' için kolları sıvadı.

Dünyaya anlatmak

BÖLÜM Başkanı Prof. Dr. Tayfun Taner, Dr. Tuğrul Kırmızı, Dr. Özlem Ünal ve Belediye Başkanı Suat Tufan, geçmişi 95 milyon yıl önceye dayanan Dalyan'ı, ‘‘Dünya Mirası'' listesine aldırmak için güçbirliği yaptı.

Her türlü proje

HAYVAN ve bitki varlığı açısından da dünyanın en zengin bölgelerinden olan Dalyan'ı, yerel halkın yaşamono zorlamadan korumak amaçlanıyor. Prof. Dr. Taner, bölgenin sorunlarını çözecek her türlü projeyi üreteceklerini söyledi. Sirel EKŞİ / İZMİR, (DHA)

Biz hazırız

BELEDİYE Başkanı Suat Tufan, Dalyan'a her yıl karadan 2 bin, denizden 3 bin turist geldiğini belirtti, ‘‘Her yıl yatlarıyla gelen dünya ünlülerini iyi ağırlamak, bölgemizin ve ülkemizin tanıtımını eksiksiz yapmak isteriz. Ancak bunları yaparken Dalyan'ı Dalyan yapan özelliklerden vazgeçmemiz mümkün değil. Dokuz Eylül Üniversitesi'yle işbirliğimizin örnek olacağına ve başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum'' dedi.

Cd ve kitap

PROF. Dr. Tayfun Taner, ellerinde bölgeyle ilgili her türlü bilginin bulunduğunu söyledi. Bu bilgileri Türkçe ve İngilizce kitap haline getirip, akademik çevrelere de Dalyan'ı tanıtmak istediklerini belirten Taner, ‘‘Hazırlanacak kitap ve CD ile bölgeyi uluslararası platforma taşıyacağız. Dalyan'ın değerlerini dünyaya duyuracağız'' dedi.

Halkın kararı

Dr. Tuğrul Kırmızı, ‘‘Bölge insanının istekleri ve ihtiyaçları gözardı edilerek hazırlanacak projeler gerçekçi olamaz ve uygulanamaz. Bizler konuya, ‘Böyle düşündük, böyle olacak' diye değil, ‘Siz ne düşünüyorsunuz, nasıl düşünüyorsunuz' diye bakıyoruz. Ortak akılla oluşacak proje, yöre halkının isteklerine de cevap verecek'' diye konuştu.

Caretta Caretta

DALYAN, nesilleri tükenmekte olan caretta caretta kaplumbağlarının üreme alanı olarak gündeme geldi. Kaunos Uygarlığı'nın mirasçısı Dalyan, benzersiz kaya mezarlarıyla da arkeolojik öneme sahip. Ayrıca kaplıcaları ve cildi güzelleştiren özel çamur banyoları ile sağlık turizmi için ideal. Eşsiz kıyı şeridi, koyları, temiz denizi ve doğal plajlarıyla tüm Akdeniz kıyı şeridinde Dalyan'ın güzelliğine sahip bölge yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!