Çözüm hattı

Güncelleme Tarihi:

Çözüm hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2000 00:00

Hazırlayan Ceren CANDAR
Haberin Devamı

Kaldırımda standart şart

MAALESEF yerel yönetimler bazı kararları alırken detaylar üzerinde hiç durmuyor. Bir yere asfalt mı dökülecek, gelişigüzel bir asfalt atılıyor. Asfalt ilk yağmurda paramparça oluyor. Kaldırım mı yapılacak? Malzemeler geliyor, iki günde kaldırım tamam. Ancak kaldırım standartlara uygun mu, değil mi bu kimsenin umurunda değil.

İNANIN ki, Çankaya'nın kaldırımlarına ne inmek ne de çıkmak mümkün değil. Kaldırımların yüksekliği neredeyse 50 santimetre. Yaşlısı, özürlüsü bu kaldırımlara nasıl çıkacak? Bizler bile kaldırımlardan çıkarken zorlanıyoruz. Yaşlılar destek almadan kaldırımlara çıkamıyor. Ondan sonra da kaldırımda yürümeyen vatandaşa verip veriştiriyoruz.

BELEDİYE'nin kaldırımları bu kadar yüksek tutmasının başlıca nedeni ise, otomobillerin park etmesini önlemek. Kaldırım yükseldikçe, otomobillerin çıkması da imkansızlaşıyor. Tabii vatandaşın kaldırımdan inip çıkması da bir o kadar güçleşiyor. Çankaya'da Bornova otobüslerinin kalktığı durakların önündeki kaldırımlar vatandaşları isyan ettiriyor.

KARŞIYAKA

KARŞIYAKA'DA Tuna Pastanesi'nin bulunduğu Naci Bey Apartmanı'nın üzerindeki Telsim ve Turkcell vericileri apartman sakinleri olarak bizi rahatsız ediyor. Yan apartmanda olmamıza rağmen, oldukça rahatsız durumdayız. Bizleri olumsuz yönde etkilediğini düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili daha önce çalışmalar yapılmasına rağmen bir sonuç çıkmadı. En azından ölçüm yapılmasını istiyoruz. Eğer ölçüm sonuçları yüksek çıkarsa, vericileri kaldırma şansımız olur. Düşük çıkarsa da bizim içimiz rahat eder. Valilikten bu konuda yardım istiyoruz.

Kerim BAHÇESARAY

Çankaya'da kaldırımların yüksekliği neredeyse 50 santimetreyi buluyor. Vatandaşlar inip çıkarken büyük zorluk çekiyor. (Fotoğraf: DHA - İZMİR)

Tel: 463 51 00 Faks: 463 08 29

Dahili :154

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!