Çözüm hattı

Güncelleme Tarihi:

Çözüm hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

Hazırlayan Ceren CANDAR
Haberin Devamı

Metro tamam, yol yok

METRO İzmirlilere gerçekten büyük kolaylık sağladı. Vatandaşlar ulaşımda metronun rahatlığını keşfetti. Metro için herşey çok iyi düşünülmüş. Otobüsten inip metroya biniyorsunuz, metrodan indiğiniz zaman da aynı şekilde iki dakikada otobüs duraklarına varabiliyorsunuz.

ANCAK Halkapınar metro istasyonunda durum biraz farklı. Metrodan iniyorsunuz, otobüs duraklarına ulaşabilmek için tren yolunu geçmeniz gerekiyor. Ancak tren yolu da öyle böyle değil. En az 100 metre boyunca rayların üzerinden, çakıl taşlarının arasından düşe kalka gidiyorsunuz.

ÇOLUK - çocuk, yaşlı - genç otobüs duraklarına varmak isteyen herkes bu yolu kullanmak zorunda. Alternatif şansınız hiç yok. Ancak ciddi anlamda büyük bir tehlike var. Bugüne kadar çok sayıda insanın tren yollarında canından olduğu, sakat kaldığı, yetkililerimizin aklına gelmedi mi?

METRO istasyonlarına ve bağlantı yollarına milyarlarca lira harcanırken, 100 metrelik bir yere üst geçit yapmak mümkün değil mi? Bugüne kadar en ufak bir tehlike yaşanmamış olması gerçekten büyük bir şans. Ancak bu şansı iyi değerlendirerek, bölgeye en kısa zamanda bir üst geçit yapılması gerekiyor. Vatandaşların haklı isteklerini yetkililere iletiyoruz.

Halkapınar metro istasyonundan, otobüs duraklarına ulaşmak için vatandaşlar tren raylarının üzerinden yürümek zorunda kalıyor.

BORNOVA

Çalışma bitti kavşak kaldı

MANAVKUYU Pehlivanoğlu'nun önünde yapılan İZSU çalışması biteli altı ay olmasına rağmen, yol yeniden düzenlenmedi. Kavşak, aynen çalışma yapıldığı şekliyle bırakıldı. Trafiğin en yoğun olduğu caddedeki ışıklar altı aydır takılmadı. Karşıdan karşıya geçmek mümkün değil. Çalışma yapıldığı sıralarda açığa çıkan demirler, yolun ortasından fırlıyor. Çoğu otomobilin kavşaktan dönerken lastiklerinin patladığına şahit olduk. Çoluk çocuk karşıya nasıl geçeceğini bilemiyor. Bu karmaşanın en yakın zamanda bitmesini istiyoruz. Aylar oldu hala bir gelişme yok. Bornova Belediyesi'ne ve İZSU'ya şikayetlerimizi dile getirdik. Yolun eskisi gibi düzenlenmesini istiyoruz. Mahmut Can

Bornova turu atmaktan bıktık

OSMANGAZİ'den metroya gitmek için bütün Bornova'yı dolaşmamız şart mı? Normalde 10 dakikada metroya varmamız mümkün olacakken, Bornova'yı dolaştığımız için yarım saatte metroya gidebiliyoruz. Eğer yarım saatte metroya gideceksem, metroyu kullanmamızın bir anlamı kalmıyor. Çünkü Konak'a otobüsle de aynı zamanda varabiliyoruz. Aynı şekilde Metro'dan Osmangazi'ye gelmemiz de 45 dakikayı buluyor. Besleme hatların yetersiz olması nedeniyle bu sorun yaşanıyor. Kaldırılan 115 No'lu otobüsünün yerine 568 konulmuş. Metroya gideceğiz diye Bornova turu atıyoruz. Vatandaşı bu şekilde kazıklamanın ne anlamı var? Füsun Özgen

BALÇOVA

Her yer delik deşik

BALÇOVA Ata Caddesi'nde bir süredir devam eden kazı çalışmaları bizi canımızdan bezdirdi. Bütün caddede aynı anda başlayan çalışma özellikle işyerlerini zor duruma düşürdü. Bazı kısımlarda çalışma bitmesine rağmen, kazılan yerleri kapatmadılar. Bütün Balçova delik deşik oldu. Çalışmalar bir noktada başlayıp, kısım kısım ilerlese daha iyi bir verim elde edilmez mi? Üstelik bizler de zor durumda kalmayız. Ayrıca 1 aydır süren bu çalışma trafiği de olumsuz etkiliyor. Kazılan yerlerin en kısa zamanda kapatılmasını istiyoruz. Birol Şengüden

KONAK

Bu nasıl tasarruf ?

MİTHATPAŞA Caddesi'ndeki trafik ışıkları ve aydınlatma lambaları gecenin belirli saatlerinde yanmıyor. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre bunun sebebi enerji tasarrufuymuş. İzmir'in trafik akışının en yoğun olduğu bir caddede böyle bir uygulamaya nasıl gidilir. Ayrıca o bölgede trafik ışıkları da yanmıyor. Böyle bir tehlikeyi nasıl göze alabiliyorlar. Zaten virajlı olan yol karanlık olunca sürücüler uzun ışıklarını açıyor. Bu sefer farlar karşıdan gelen şoförün gözlerini alıyor. Bu uygumanın bir an önce sona ermesini istiyoruz.

Cengiz Şenol

ALSANCAK

Yayaya saygı lütfen

ALSANCAK 1472 sokağa parkeden araçlar büyük sorun oluyor. Sokakta birçok dershane ve işyeri var. Yürüyecek yer kalmıyor. Hergün binlerce öğrenci bu yolu kullanıyor. Sokağın en geniş yeri 5 metre. Hatta bazı bölümlerde yol 3.5 metreye kadar daralıyor. Bu durum öğrenciler için de büyük tehlike oluşturuyor. Öğrencilerimizin ve bizlerin can güvenliğinin sağlanması açısından 1472 sokağın trafiğe kapatılmasını istiyoruz. Ya da en azından taşıtlara park yasağı getirilmesini diliyoruz.

1472 sokak sakinleri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!