Çözüm Hattı

Güncelleme Tarihi:

Çözüm Hattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Zehir bacası

ALSANCAK'taki Sümerbank Tesisleri'nin bacasından çıkan duman, çevreyi boğuyor. Son günlerde İzmir'de yeniden hissedilmeye başlanan hava kirliliğine, bacasından çıkan siyah dumanla katkıda bulunan Sümerbank, çevre ve insan sağlığına daha duyarlı olmaya çağrılıyor. Ayrıca, her fırsatta, kent merkezinde alınan ölçüm sonuçlarına göre hava kirliliği olmadığını iddia eden yetkililer de bu manzarayı görüp önlem almalı.

POSTA KUTUSU

KÜÇÜKYALI 176 Sokak'ta kuaförlük yapan Seval Alyürek, sokak lambalarının 5 aydır yanmadığını bildirdi. TEDAŞ'a bir çok kez başvurulduğunu, ancak bir sonuç alamadıklarını belirten Alyürek, bu arada hırsızlığın arttığını bildirdi. Vatandaşların tedirgin olduğunu söyleyen Alyürek, bir an önce arızanın giderilmesini istedi.

Ders alınmıyor

BUCA İZKENT 1309 Sokak'da patlayan kanalizasyon borusu yolla çevresini gölet haline getirdi. Vatandaşların yoğun yakınmalarına rağmen İZSU görevlileri arızaya üç gün sonra müdahale etti. Görevliler patlayan borunun çevresini kazınca yaklaşık 20 metre çapında bir çukur oluştu. Akşam günlük mesailerini bitiren görevliler daha önceki faciaları unutmuşçasına, çasına çukurun çevresine plastik şerit çekip ayrıldı. Çevrede sokak lambasının da olmaması semt sakinlerinin uykusunu kaçırırken, çukurun çevresine işaret ve lamba konulmadı.

Trafik ekipleri yakın takipte

GEÇEN aralık ayında köşemizde yayınlanan, ‘‘Dolmuşlara kim bakar'' ve ‘‘TIR'ın tekeri eksik'' başlıklı haberlerimize Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Tekin Akdoğan, uyarıların dikkate alınıp önlem alındığını belirtti. Şehir içinde İl Trafik Komisyonu'nca belirlenen dolmuş güzergahlarında ekiplerin denetimi artırdığını belirten Akdoğan, kural ihlali yapan, durak dışında yolcu alan ve indiren dolmuş sürücülerine ceza uygulandığını bildirdi. Ayrıca tekeri eksik olarak görüntülediğimiz 35 BDF 66 dorse, 35 AS 73 plakalı TIR'ın sürücüsünün yakalanarak, 8,5 milyon lira ceza verildiği de açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!