ÇOMÜ Teknoparkı’nın temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ Teknoparkı’nın temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2013 12:36

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde kurulan Teknopark’ın ilk tesisi olacak AR-GE Merkezi’nin temeli törenle atıldı.

Haberin Devamı

Geçen yıl Bakanlar Kurulu’na yapılan başvurunun onaylanmasıyla ÇOMÜ bünyesinde kurulan Teknopark'ın hizmet binalarının yapımına başlandı.

Merkeze bağlı Sarıcaeli Köyü’nde bulunan Teknolojik ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi (TETAM) Kampüsü içinde ayrılan alanda toplam 14 hizmet binasından oluşacak Teknopark'ın ilk tesisi olacak AR-GE Merkezi’nin temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Av. Muharrem Erkek, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Bülend Engin, ÇOMÜ Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Akın Pala ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Vali Ahmet Çınar, ÇOMÜ’nün Çanakkale için çok büyük bir şans olduğunu belirtti. Şehrin büyüklüğüne oranla da çok büyük bir üniversitenin söz konusu olduğunu dile getiren Çınar, “Bu çağda artık rekabet ışık hızıyla gidiyor. Bu çağda sermaye birikimi, marka oluşturma, şirket olma, para kazanma ve sermaye biriktirme durağandan ışık hızına geçmiş ve dolayısıyla bu rekabette kendini geliştirebilenler ancak var olabiliyorlar. Bu anlamda Teknopark inovasyon ve ARGE kültürünü geliştirme adına artık erzem olan vazgeçilmez bir çalışmadır” dedi.

Haberin Devamı

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ilk hizmet binası temeli atılan Teknopark faaliyete geçtikten sonra Çanakkale’nin ilk defa üniversitesinden gerçek anlamda istifade etmeye başlayacağını söyledi. Laçiner, “Şu anda mütevazi bir binanın temeli atılıyor gibi görünebilir. Ama bugün Çanakkale Teknopark’ın ilk inşaatına fiilen başlanmış oluyor. Teknopark kurmak her bölgeye, her kente nasip olmuyor. Güney Marmara bölgesinde Teknopark’a sahip ilk il Çanakkale oldu. ÇOMÜ’nün geçen yıl yaptığı başvuru Bakanlar Kurulu’nca kabul edildi ve onaylandı. İçinde bulunduğumuz alan Çanakkale Teknopark’ı olarak belirlendi. Bunun ne anlama geldiğini ben Çanakkale’nin, insanımızın yeterince anladığı kanaatinde değilim. Bilim insanlarımızın da yeterince anladığını düşünmüyorum. Bu zamanla oturacak, uygulama ile birlikte ne olduğunu, hazzını birlikte yaşayacağız ve geliştireceğiz. Ama şunu çok iyi anlamamız gerekir. Bugün dünden farklıdır. Çanakkale Teknoparkı faaliyete geçmeye başladıktan sonra Çanakkale ilk defa üniversitesinden gerçek anlamda istifade etmeye başlayacaktır” diye konuştu. ÇTSO Başkanı Bülent Engin ise, Teknoparkın Çanakkale’nin kent olması yolunda çok önemli bir görev üstleneceğini belirtti.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından yapımı ÇTSO tarafından üstlenen Çanakkale Teknoparkı ilk hizmet binasının temeli Vali Ahmet Çınar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇTSO Başkanı Bülent Engin ve ÇOMÜ Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Akın Pala tarafından harç butonuna basılarak atıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!