"Çok Yetenekli" çocuklar sahnede

Güncelleme Tarihi:

Çok Yetenekli çocuklar sahnede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 01:13

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaşları 6-14 arası değişen üstün zekalı ve yetenekli 6 öğrencinin resimleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Haberin Devamı



Üstün Zekalılar/Yetenekliler Enstitüsü'nün (ÜZYENS) düzenlediği resim sergisi ve müzik dinletisi konuklara kapıları açtı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'nde gerçekleşen etkinlikte yaşları 6-14 arasında değişen 6 öğrencinin çalışmaları sergilendi. Sergi açılışında konuşan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sema Aydoğdu, "Üniversitemiz bugün çok farklı konukları misafir ediyor. Üstün zekalı ve yetenekli çocuklar öğretmenleriyle beraber bugün burada bizimle birlikteler. Yarıyıl tatili içinde onlar kendi yetenek ve hünerlerini bize sergileyecekler" dedi.
Açılışta söz alan ÜZYENS Kurucusu ve Eğitim Koordinatörü Dr. Meral Şengüler ise çocukların her yerde ve her düzeyde çok önemli olduğunu belirterek "Eğitimi çok önemsiyoruz ama üstün potansiyelli olunca biraz daha fazla ilgiye ihtiyaçları oluyor. Çünkü, üstün potansiyelli çocukların küçük yaşta dev yetenekleri ve zekalarıyla ne yapmaları gerektiği konusunda yönlendirmek gerekmektedir. Biz de buna dayanarak enstitüyü hayata geçirdik" dedi.
Farklı resim tekniklerinden örneklerin yer aldığı serginin ardından ÜZYENS Oda Orkestrası tarafından konser verildi. Piyano, keman, viyolonsel, saksafon gibi enstrümanların kullanıldığı dinletide müzik alanında yetenekli 9 öğrenci izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!