Çok özel Ege mönüsü

Güncelleme Tarihi:

Çok özel Ege mönüsü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2009 23:51

İZMİR’in ünlü aşçılarından Hasan Akgül, yakın arkadaşlarıyla birlikte Alsancak’ın Akdeniz Caddesi’nde ’Çeşnili’ isimli restoran açtı.

Ege mutfağındaki hünerleriyle tanınan Akgül, özellikle bayanların yemek konusunda erkeklere göre daha seçici davrandığını belirterek, "Bayanlar beslenmelerine, kilolarına, sağlıklarına erkeklerden daha fazla dikkat ediyor. Kadınlar öğle yemeklerinde ağırlıklı olarak zeytinyağlı sebze yemekleri ve ot salatalarını, erkeklerin büyük bölümü ise kuru fasulye ve etli yemekleri tercih ediyor. Biz de özellikle bayanlara yönelik olarak, kereviz, havuç, turp otu, kabak, mücver, yaprak sarması, kanabahar, brokoli gibi sebzelerden oluşan ’Ege’den’ mönüsünü sunuyoruz. Sağlıklı beslenmeyi seçen İzmirliler’i bekliyoruz" dedi.Rasim’de denize karşı keyifKÖFTECİ Rasim, geleneksel Akhisar usülü pideli ızgara köfte tatmak isteyenleri şimdi Konak Pier’deki deniz manzaralı mekanında ağırlıyor. 90 yıl önce Manisa Akhisar’da arabasıyla köfteciliğe başlayan Rasim Bey’in köfteci oğulları Ramiz ve Rasim’den Rasim’in yeri olan ve meşhur köftecinin torunlarından Deniz Akova tarafından işletilen mekanda, köftenin vazgeçilmezleri piyaz ve cacık, ızgara çeşitleri ve açık büfede farklı soslar eşliğinde salatalar sunuluyor. Uzun bir süre Kemeraltı 2.Beyler’deki lokantasında İzmirlilerin vazgeçilmez lezzet duraklarından biri olan Rasim et tadındaki leziz ızgara köftesinin yanı sıra zengin salata barı ve yeni şık mekanındaki güleryüzlü hizmeti ile de dikkat çekiyor. Sipari 5 yaşındaizmir, (DHA)izmir’in ünü giderek yayılan balık restoranı Üçkuyular Levent Marina’daki Sipari, 5. yaşına girmenin mutluluğunu yaşıyor. Restoran sahibi Mehmet Önen, "Müşteri, dost, konuklarımızla dört yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şefimiz İbrahim Önen, Karaburun, Balıklıova, Gökova ve İskenderun’dan günlük olarak getirilen balıkları müşterilerimizin beğenisine sunuyor. Sipari Restoran için günlük balık çok önemli. Müşteri memnuniyetini ancak kaliteli ürün sunarak sağlayabiliyoruz. Karaburun’dan getirilen barbun, İskenderun-Gökova tarafından getirilen Lagos balıkları İzmirli hemşerilerimiz tarafından oldukça beğeniliyor. Bölgemizdeki çipuranın da yeri bir başka. Sipari olarak 2009’da yeni yatırımlar yapmayı hedefliyoruz" dedi.Bitez’e Nar Cafe rengiZeynep TURAN /BODRUM, (DHA)BODRUM’un Bitez Beldesi eski pazar yerinde hizmete giren otantik eşyalarla süslü Nar Cafe, ilgi gördü. Cafenin açılışını işletmeciler Ozan- Zuhal Tarihmen ve Nihal- Ercan Ekici çiftleri, müşterilerle birlikte yaptı. Halka İlişkiler Müdürü Zuhal Tarihmen, "Nar, Bodrum’un kaybolmayan değerlerinden biri. Bu nedenle cafeye bu ismi seçtik. Ayrıca Nar Cafe’yi Bodrum’a özgü otantik eşyalarla döşedik. Bitez’de yerli ve yabancı turistlerin yanısıra, burada yaşayan konuklarımızın da kendilerini evlerinde hissedebilecekleri bir mekan hazırladık. Yöresel ürünlerin tanıtımını ön planda tuttuk" dedi.SABLE BİSKÜVİÆ MALZEMELER:1 paket margarin1 çay bardağı çiçek yağı1 su bardağı toz şeker1 yumurta1 paket vanilya2 paket kabartma tozuAlabildiği kadar unÜzeri için: 1 su bardağı şeker ile 3 yemek kaşığı dolusu tarçın bir kapta karıştırılır.Æ HAZIRLANIŞI:Şekerle oda ısısında bekletilmiş margarin ve sıvı yağ karıştırılır, içine 1 yumurta konur. Kabartma tozu, vanilya ve bir miktar un elekten elenerek karışıma ilave edilir. Hamur kulak memesinden yumuşak ve elde toplanacak kıvamda olacak, buna göre un miktarı eklenir. Oklava ile açılan hamur kalıp yardımıyla şekillendir. Tepsiye dizilen kurabiye hamurları, 180 derece ısıtılmış fırında, pembe renk alana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiye 3-4 dakika bekletilip henüz ılıkken tarçınlı şekere bulanır ve servis tabağına alınır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!