Çok güzel hareketler bunlar

Güncelleme Tarihi:

Çok güzel hareketler bunlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 01:06

KÜLTÜRDE, sanatta, edebiyatta, bilimde, teknikte pek çok ilke imza atan Ege, son dönemde spor sahalarında barışın, dostluğun, kardeşliğin ve Fair-Play’in de öncüsü oldu.

Haberin Devamı

Dünyada ve Türkiye’de sporu yönetenlerin şiddete, küfüre, kötü tezahürata çare bulmak için çırpındığı bir dönemde Ege’de son bir kaç günde örnek teşkil edecek olaylar yaşandı.

Balıkesir’de başladı

Sporda şiddete yer olmadığını haykıran ilk mesaj Balıkesir’den geldi. Bal-Kes’ler, İl Spor Güvenlik Kurulu’nun KSK seyircisinin derbi maça gelmesini yasaklayan kararına isyan etti, “Aramızda husumet yok. Karşıyakalıları bekliyoruz” açıklaması yaptı. Sonrasında iki takım yasaklara inat, tribünlerde omuz omuza maç seyretti.

Denizli’de buluştular

Fair-Play adına ikinci bayrak iki taraftar grubu arasında çıkan kavgada Fatih Eroğlu isimli tribün liderinin öldürülmesiyle yüreklerin dağlandığı Denizli’de açıldı. İzmir başta olmak üzere ülkenin dört bir yanından Denizli’ye akın eden 20’ye yakın kulübün taraftarı, Atatürk Stadı’nda barış meşalesini yaktı, Türkiye’ye dostluk mesajları verdi.

Haberin Devamı

Buca-Mersin omuz omuza

CENTİLMENLİK rüzgarları, pazartesi akşamı da Buca Arena’da esti. Geçmişten bu yana iyi ilişkiler içinde olduğu bilinen Bucaspor ile Mersin İY’nun randevusunda yan yana, omuz omuza oturan taraftarlar, maçtan önce iki takımı tribünlere çağırıp alkışladı. Tek bir küfrün bile duyulmadığı 90’da kazanan bir kez daha dostluk oldu. ? Ergin KARATAŞ, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!