Çocuklar için çok güzel bir bağış

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için çok güzel bir bağış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2011 00:00

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi, çocuk diyaliz hastalarının vücut sıvılarını ölçmeye yarayan ve Türkiye’de sadece 5 adet bulunan cihaza bağış yoluyla kavuştu.

Haberin Devamı

Hayırsever Gülten Küçükboyacı tarafından merkeze hediye edilen cihazın teslim töreninde konuşan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Mir, hayırseverlerle kurulan yakın ilişkilerle sıvı ölçüm cihazını ilk kez bir çocuk hemodiyaliz merkezine kazandırdıklarını söyledi.

Prof. Dr. Mir, “Yeni cihaz hastaların vücut sıvılarını iki dakika gibi kısa bir sürede ve yanılma payı olmadan ölçecek. Bu biz hekimler için tedavi sürecinde çok önemli bir avantaj. Bu bağış hayati değer taşıyor” dedi.

Çocuk hemodiyaliz merkezinde tedavi gören çocuk hastalar ile sıvı ölçüm cihazını bağışlayan Gülten Küçükboyacı arasında duygusal anlar yaşandı. Hemodiyaliz hastası çocuklardan 13 yaşındaki Cansel Bulut ile 18 yaşındaki Ali Kama bağışçının elini öperek teşekkür ettiler. Bağışçı Küçükboyacı, “İmkanı olan herkesin bağış yapması sağlıklı bir nesil için çok önemli” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!