Çocuk ve kadınların at keyfi

Güncelleme Tarihi:

Çocuk ve kadınların at keyfi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 11:01

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ndeki Mursallı Yolu’nda hizmet veren Çalıbük At Çiftliği, özellikle haftasonlarını doğayla baş başa geçirmek ve ata binme deneyimi yaşamak isteyen çocuk ve kadınların uğrak yerlerinden biri oldu.

Haberin Devamı

Çocuk ve kadınların at keyfi

Özellikle kadınlar ve çocukların büyük ilgi gösterdiği Çalıbük At Çiftliği’nde ilk defe ata binenler büyük heyecan yaşadı. Beş dönümlük bir arazi üzerine kurulan çiftlikte, aileler oturma ve çocuk oyun alanlarını doldurdu. Çiftlikteki atların yanısıra ördek, köpek yavruları ve küçük taylara da ilgi gösteren çocuklar keyifli bir gün yaşadı.

Kurulduklarında tek bir ata sahip olduklarını belirten çiftlik sahibi Ömer Çalıbük, zamanla at sayısını 8’e yükselttiğini söyleyerek, "İşletmemizi 4 ay önce kurduk. Çiftliğimizde Amerikan ve İngiliz atları bulunuyor. Safkan atlarımıza özel bir bakım uyguluyoruz. İlk kez ata binecek olan ziyaretçilerimize seyisler yardımcı oluyor. Serpme kahvaltı ve ızgara çeşitlerimiz var. Hayvan sevgisini çocuklarına aşılamak isteyenler için ideal bir ortam hazırladık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çocuk ve kadınların at keyfi


Bozdağ eteklerinin sırtında kurulan çiftlikte bol oksijen aldıklarını ve sakin bir ortamda huzur bulduklarını belirten üniversite öğrencisi Gülcan Kurtmen, "Ödemiş’te böyle bir tesisin olması bizi çok mutlu etti. Özellikle bayanlara tavsiye ediyorum" dedi. Üniversite öğrencisi Yeşimnur Billor ise ilk kez ata bindiğini söyleyerek başta biraz ürkse de çok keyif aldığını ifade etti. Ata binmenin özgüveni arttırdığını vurgulayan AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ersin Duraklı da tesis sayesinde ilçe turizmine katkı sağlandığını dile getirdi.

Çiftlik sahibinin kardeşi Özkan Çalıbük, Kafkas Güzeli adındaki al atı pistte şaha kaldırıp çeşitli akrobatik hareketler yaparak izleyenlerden büyük alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!