Çocuk projesine iki ülkeden teklif

Güncelleme Tarihi:

Çocuk projesine iki ülkeden teklif
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

NAZİLLİ Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, “Sporla Yaşa” projesi hazırladı, rehberlik öğretmenlerinin belirlediği 274 dezavantajlı çocuk topladı.

Haberin Devamı

Sonunda iki kız, iki erkek öğrenci UEFA’nın Polonya’nın Wroclaw kentinde düzenlediği, 50 ülkenin katıldığı 2012 Healt Eurocamps etkinliklerine çağrıldı. Gelişim çağındaki dezavantajlı çocukların sosyal ve bedensel gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte başarı gösteren öğrencilere Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri aracılığıyla transfer önerildi. Bulgaristan, “Gönderin biz çalıştıralım”, İngiltere “birlikte çalışalım” dedi. Kaya, projenin uluslararası ses getireceğine inandığını belirtti, iki ülkenin önerisinin sevindirici olduğunu kaydederek, “TFF yetkilileri bizi ziyarete gelecekler. O zaman konuyu daha iyi anlayacağız” dedi.

Melisa’ya ziyaret
Polonya’da sağ bacağından sakatlanan Melisa Aydın’ı evinde ziyaret eden Kaya, çiçek vererek başarısından dolayı kutladı. Kaya, Melisa gibi başarılı olan öğrencilerin lisanslı sporcu olabilmeleri için gerekli adımlar atılarak kulüplerin altyapı takımlarına verilebileceğini ifade etti. Kaya ayrıca suça eğilimli ve sorunlu ailelerin 12-18 yaş arasındaki çocuklarının proje kapsamında boş zamanlarında sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak suç işlemekten uzaklaştığını ve topluma faydalı birer birey haline geldiğini belirtti.
Kızlarının organizasyonda yer almasıyla tutum ve davranışının değiştiğini belirten Nazmi-Fatma Aydın, Kaya’ya teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!