CMS İstihdamı katlayacak

Güncelleme Tarihi:

CMS İstihdamı katlayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 00:00

İzmir’de üç fabrikada jant üreten CMS iki yıllık yol haritasını çizdi. İstihdamını 4 bine çıkarmayı hedefleyen şirket, üretimini de 10 milyon adede yükseltecek.

Haberin Devamı

OTOMOTİV yan sanayi deyince Ege’de ilk akla gelen firmalardan biri olan CMS, son 10 yıldaki yüzde 400’lük büyümesini yeni hedeflerde sürdürürken, önümüzdeki yıllarda mevcut 2 bin 400 kişilik istihdamını iki yıl içinde 4 binlere çıkaracak. İlk etapta önümüzdeki aylarda 200 kişilik yeni personel alımı yapacak olan şirket 2015’te 10 milyon jant üretmeyi hedefliyor.

İzmir’de Pınarbaşı, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Ege Serbest Bölgesi’nde üretim yapan CMS’nin Genel Müdürü Ünal Kocaman, temelleri 1980 yılında atılan şirketin bugün dünya devleri ile çalıştığını belirterek üretim tesisleri ve genel merkezlerinde toplam 2 bin 400 kişiye istihdam sağlandığını dile getirdi. Yeni yatırımlar ile üretim kapasitesini önümüzdeki sene 9 milyon adete çıkarmayı düşündüklerini, 2015’teki hedeflerinin ise 10 milyon adet olduğunu belirten Kocaman, çalışan sayısının da 4 binleri bulacağını, ancak nitelikli ara eleman bulmakta sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. Cirolarının da 400 milyon dolara çıktığını, iki yıl içinde 500 milyon dolarlara da ulaşılacağını ifade eden Kocaman, büyük önem verdikleri Ar-Ge çalışmalarıyla güvenli olduğu kadar estetik jantlar üretmeye çalıştıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

İlk etapta 200 kişi

Kısa vadeli istihdam planlarından da bahseden Kocaman, “Gaziemir’de 80 milyon Euro yatırımla hizmete soktuğumuz fabrikada yaklaşık 650 kişilik bir istihdam yaratıldı. Gelecek aylarda da CMS’nin çeşitli merkezlerine ve kademelerine yaklaşık 200 kişilik istihdam yaratmayı planlıyoruz” diye konuştu. Yeni yatırımlardan birinin de alüminyum jant sektörü için önemli teknolojilerden “Flow-form” cihazı olduğunu ifade eden Kocaman, “Yeni cihazımızla jantlarımızın lastik kesitlerini hafifleştirmek için sıvama işlemi yapacağız. Böylece CMS jantı kullanan bir araç sahibi daha az yakıt sarfiyatı ve daha az karbondioksit salınımı yapmış olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!