Ciritte devrim

Güncelleme Tarihi:

Ciritte devrim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Rekortmen sporcu tasarladığı amortisörlü cirit sayesinde antrenmanlarda ağ germe sorununu kökünden çözerken, farklı ağırlıklarda malzeme taşımaktan da kurtuldu.

Haberin Devamı

İZMİRLİ rekortmen ciritci Aysel Taş’ın kendisi gibi rekortmen olan oğlu Şevket Taş, eğitim hayatı ile sportif branşını birleştirerek ilginç bir tasarıma imza attı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde son sınıf öğrencisi olan Şevket Taş, bitirme projesi olarak antrenmanlar için özel cirit tasarladı. Aileden atlet olduğu için çocukluğu atletizm sahalarında geçen, cirit idmanlarındaki sıkıntıyı iyi bilen Taş, “Bu ciritle atletler artık daha rahat çalışacak” dedi.

ÇOK SIKINTI ÇEKTİ

Atletizme 14 yaşında başlayan, 70.78’lik derecesiyle Türkiye Gençler Rekoru’nu hala elinde bulunduran 24 yaşındaki Taş, “Yaşadığım sıkıntılardan yola çıkarak cirit tasarlamak istedim. Cirit antrenmanlarında çevreye zarar vermemek için mutlaka ağa ihtiyaç duyuluyor. Benim tasarladığım cirit sayesinde bu sıkıntı ortadan kalkacak. Amortisörlü ve ucu sivri yerine yuvarlak olan cirit ne kadar şiddetli fırlatılırsa fırlatılsın, çarptığı duvar ya da zeminde esneyip eski haline dönüyor. Farklı uçlarla kullanılarak ağırlık değişimine de imkan veriyor. Böylece sporcuya birkaç cirit yerine tek cirit yetiyor” diye konuştu.

PROGRAMI ÇOK YOĞUN

Tasarladığı ciriti sanayide yaptırdığını belirten Taş, “İmalat süreci zor oldu. İstediğim malzemeyi bulamadım. Paslanmaz çelikle bir model daha çıkaracağım. Hedefim bu ürünün patentini alıp, pazarlamak. Bir buçuk yıl süren sakatlık döneminden yeni çıktım. Çin’de yapılacak 2011 Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nda piste çıkacağım. Asıl hedefim ise 2012 Londra Olimpiyatları’nda ülkemi temsil etmek” dedi.

Haberin Devamı

Annesi denedi onayladı

ESKİ milli atletlerimizden Aysel Taş, oğlu Şevket Taş’ın yaptığı özel ciriti deneyip çok beğendi. Taş, “Bir antrenör olarak Şevket’in geliştirdiği modeli mükemmel buldum. Türkiye’de yıllarca herkese ağ olayını anlatmaya çalıştım, ama başaramadım. Sağolsun Şevket’in modeli ağ sorununu kökünden çözdü. Farklı ağırlıklarda cirit bulundurma zorunluluğunu da kaldırdı. Antrenman için mükemmel” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!