Çinlilere zeytinyağı öğretti

Güncelleme Tarihi:

Çinlilere zeytinyağı öğretti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 01:21

RAVİKA, aralarında Çin Halk Cumhuriyeti’nin İzmir’deki İlk Başkonsolosu Su GAOCHAO’nun da bulunduğu 20 kişilik Çinli heyete zeytinyağının üretimini yerinde gösterdi.

Haberin Devamı

Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun kurucusu İsmail Keskinoğlu’nun anısını yaşatmak için butik olarak üretilmeye başlanan Ravika, bugün dünyanın en uzak noktasındaki ülkelere dahi ihracat yapar hale geldi. Toplam 75 ülkeye ihracat yapan Ravika’nın hedeflediği pazarlar arasında, geleneksel mutfak kültürüne son derece bağlı olan Çin de yer alıyor. Çin Halk Cumhuriyeti’nin İzmir’deki ilk Başkonsolosu Su Gaochao önderliğindeki 20 kişilik grup, Ravika Köyü’nü gezerek zeytinyağı üretimiyle ilgili tüm aşamaları yerinde gözlemledi.

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen gezide, Çinli misafirler önce zeytinleri dalından topladı, ardından zeytinin zeytinyağına dönüşünü gözlendi. Keskin Keskinoğlu, "Çin çok büyük bir pazar ve Türk ürünlerini de beğeniyorlar. Özellikle zeytinyağı onlar için hala yeni bir lezzet sayılır ancak her geçen gün daha da tercih edilir hale geliyor. Önümüzdeki yıllarda Çin ile yaptığımız ticaret hacminin çok daha büyüyeceğine inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Zeytinyağı üretimiyle ilgili tüm aşamalar hakkında detaylı bilgi alan heyet, tesisleri gezdikten sonra yaklaşık 200 aracın bulunduğu Keskinoğlu Klasik Araç Müzesi’ni ziyaret ederek Akhisar’dan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!