Çim üzerinde ödüllü filmler

Güncelleme Tarihi:

Çim üzerinde ödüllü filmler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2014 01:54

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, sinema tutkunlarını yaz akşamlarında Tarihi Havagazı Fabrikası'nın çimleri üstünde film izlemeye davet etti.

Haberin Devamı

'Yeniden Sinematek' gösterimleriyle İzmirlileri birbirinden seçkin filmlerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, ödüllü ve ses getiren yapımları perdeye yansıtıyor. Ücretsiz gösterimler Çarşamba akşamları saat 21.00'de başlıyor.

Yarın akşam gösterilecek 'Bir Ayrılık'ın (Jodaeiye Nader az Simin) yönetmeni ve senaristi Asghar Farhadi. Peyman Moaadi, Leila Hatami ve Sareh Bayat'ın baş rollerini paylaştığı 2011 İran yapımı.

Dünya sinemasının en iyileri

Yeniden Sinematek'in 16 Temmuz çarşamba tarihli gösteriminde ise perdeye 'Küçük Deniz Kızı Ponyo' (Gake no ue no Ponyo) yansıyacak. Hayao Miyazaki'nin hem senarist hem de yönetmen olarak imza attığı 2008 Japonya yapımı animasyon filmde, küçük ve sevimli bir Japon balığı olan Ponyo'nun hikayesi anlatılıyor.

Haberin Devamı

Temmuz serisinin son filmi 23 Temmuz çarşamba gösterilecek olan 'Bir Şarkının Peşinde'. Orijinal adı 'Searching for Sugarman' olan 2012 İngiltere ve İsveç ortak yapımı filmin başrollerini Rodriguez, Stephen 'Sugar' Segerman ve Dennis Coffey paylaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!