Çiğdemler yaşasın

Güncelleme Tarihi:

Çiğdemler yaşasın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 00:00

Kocaeli’de yaşayan Yaşagül Gürler (35) ve Müjdet Gürler’in (38) 8 Ağustos 2009’da doğan kızları Çiğdem’in henüz 4 aylıkken kalbinde üfürüm olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Küçük kıza mitral kapak yetersizliği tanısı konuldu. Aralık 2009’da İstanbul’da özel hastanede kalp kapağı tamir edilen Çiğdem’de ameliyat sonrası iyileşme görüldü, ancak uzun sürmedi. 2010’u İstanbul’da hastaneler arasında kızlarına şifa arayarak geçiren Gürler çifti, Çiğdem’de kalp yetmezliği gelişmesi üzerine geçen 5 Şubat’ta hava ambulansıyla Ege Üniversitesi’ne sevk edildi.

Küçük kıza, 10 Şubat 2011’de, Prof. Mustafa Özbaran, Prof. Tahir Yağdı ve Doç. Çağatay Engin’den oluşan ekip tarafından yapay kalp takıldı. Çiğdem, yapay kalp takılan ikinci en küçük, ilk kız bebek oldu. Zaman zaman sağlık durumu kötüleşip yoğun bakımda tedavi gören küçük kız, yapay kalp takılmasının yıldönümüne kısa bir süre kala dönülmez yola girdi.

Umutlar tükendi

Haberin Devamı

Çiğdem’in sağlık durumunun geçen cuma kötüleştiğini söyleyen anne Yaşagül Gürler, “İlk iki gün iyiydi. Pazar sabahı iyilik hali değişti. Doktorlarımız, ‘Bu aşamada sizin de bizim de yapabileceğimiz bir şey yok’ dedi. Artık kalp gelse de faydası yok. Yaşamsal fonksiyonları azaldı. Solunum cihazına bağlı, oksijen veriyorlar. Böbrekler kötü, diyaliz cihazına bağlandı. Sonra idrar çıkışı sağlandı. Vücudunda çok ödem var. Nabız da yok, sadece nefes alıyor. Organları tükendi, bağış yapmamız da faydasız. Bu duruma katlanmak çok zor, bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!