CHP'de anket endişesi

Güncelleme Tarihi:

CHPde anket endişesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 01:16

İzmir'de belediye başkan adaylarının anketle belirlenecek olması tartışmalara gebe.

Haberin Devamı

CHP'nin İzmir'de belediye başkan adaylarını anketle belirleyecek olması, örgütte bu yöntemden belediye başkanlarının avantajlı çıkacağı yönünde algı yarattı. Çelişki, İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından da dillendirilince CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Belediye başkanları diğer aday adaylarından ayrı değerlendirilecek” dedi.

İzmir'de 170'i erkek 32'si kadın 202 kişi CHP'den belediye başkan aday adayı olmak istedi. Genel Merkez, aday belirlerken yöntemin anket olacağını açıkladı. Büyükşehir ve 30 ilçenin 29'unda başkanlık koltuğunda oturanlar da aynı görevlere yeniden talip oldukları için anket yöntemi örgütte sıkıntı yarattı. Aday adayları, yapılacak bir ankette mevcut belediye başkanlarının tanınırlık açısından önde çıkacağı yönündeki endişelerini dile getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da aday adayları toplantasında bu çelişkiye dikkat çekerek, “Belediye başkan aday adaylarına ‘halka çalışmayın’ diyoruz ama bir taraftan da Genel Merkez ‘kamouoyu yoklaması yapacağız’ diyor. Belediye başkanları tanınırlık açısından aday adaylarının çok önünde. Şimdi sandık koysak belediye başkanı önde çıkar” dedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Ekim ayı içinde İzmir'in 30 ilçesinde aynı anda yapılacak anket çalışmasında belediye başkanlarının diğer aday adaylarından ayrı değerlendirileceğini belirterek, “Burada farklı bir yöntem uygulanacak. Mevcut belediye başkanları diğer aday adayları ile yarışa girmeyecek. Tanınırlık açısından başkan 30 diğer aday 20 puan alıyorsa ölçme ve değerlendirme farklı yapılacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!