CHP İzmir'den toplu tepki

Güncelleme Tarihi:

CHP İzmirden toplu tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 16:12

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Ak Parti’nin politikaları nedeniyle Türkiye’nin içinde bulunduğu kaos ortamına sürüklendiğini CHP’yi susturmak istediklerini belirterek "Tüm bir saldırı altındayız. Yalanla bizi terör örgütüyle ilişkilendirmeye çalışarak iftiralar atarak içine düştükleri zor durumdan kurtulmaya çalışıyorlar" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Ak Parti’nin algı yönetimi yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, son günlerde AKP’li milletvekilleri ve İl Başkanı’ndan yöneltilen terör olaylarıyla ilgili eleştirilere ortak basın toplantısında yanıt verdi.

Yüksel, Türkiye’nin geçtiği bu süreçte İzmir’de de tüm sivil toplum kuruluşları, sendikalara yönelik inanılmaz baskı kurulduğunu söyledi. Basın açıklamalarına bile izin verilmediğini belirten Yüksel, herhangi bir işçi sendikası, işveren örgütü, SİAD konuştuğunda AKP’li siyasetçilerin linç kampanyası başlattığını söyledi. Yüksel "Özelikle SİAD’lar hem iktidar hem muhalefeti eleştirirler. Aynı konuşmada muhalefete de eleştiri olsa da iktidar yönelik küçük bir eleştiri yöneltildiğinde ki, İzmir’de buna tanık oluyoruz, tüm AKP milletvekilleri hep birlikte SİAD başkanına karşı linç kampanyası başlatıyor" dedi.

Haberin Devamı


AK Partili milletvekillerden herhangi birinin parlamentoda vicdanın sesini dinleyerek oylamalarda el kaldırmadığını belirten Yüksel, herkesin CHP’nin ayağa kalkarak sesini çıkarmasını beklendiğini hatırlattı, "CHP’den ülke barışı ve huzuruna yönelik adımlar beklenmekte. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Yerel yöneticilerimiz hem kentine hizmet etmeye çalışıyor hem de daha nitelikli demokrmasiye yönelik sosyal politikalar üretiyor. Kentin barışı ve huzuru için çalışıyorlar" dedi.

Ak Parti İzmir milletvekillerine seslenen Yüksel, İzmir’le ilgili bir şey yapmak istiylorlarsa kentin engellenen projelerine izinlerin Ankara’dan çıkmasına katkıda bulunmalarını istedi. Yüksel, "Ülke barış ve huzuru için de gerçekten istiyorsanız biz hazırız. Gelin İzmir için çalışın engelenen projelerin de önünü açın. İzmir’e katkı verin" dedi. Yüksel, soru üzerine AK Parti’nin bu tavrının 2019 seçimlerine yönelik olduğunu sanmadığını söyledi. MHP, HDP’de de çok büyük yanlışlar olduğunu söylediklerini belirten Yüksel "1 Kasım seçim sonuçları MHP, HDP ve IŞID’ın hediyesidir" dedi.

KOCAOĞLU: TELAŞ İÇİNDELER; ALGI YÖNETİMİ YAPIYORLAR

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da AKP’nin İzmir’de son yürüttüğü politikanın 2019 seçimlerine yönelik olmadığını, Ak Parti iktidarının tıkandığını ve başkalarını suçlayarak algı yönetimi yapmaya çalıştığını söyledi. Kocaoğlu, "Gündemi manipüle etmeye, gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. AKP’li milletvekilleri ve İl başkanı. İZELMAN işçilerine HDP’li, PKK’lı suçlaması yaptı. Tüm istihbarat teşkilatı, kolluk kuvvetleri, hükümet sizde. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına liste vereceksiniz de başkan işçileri işten mi atacak? Suçu varsa tutuklayacaksınız yargılanacaklar. Biz ne savcı, ne milli istihbaratçı ne polis ne de jandarmayız. Çoğu İzmirlileri taşıyan belediye otobüslerinin şoförleri, bakım ve onarımını yapan 6300 işçiyi suçluyorsunuz. Sendikayı suçluyorsunuz. Arkasından belediye başkanını suçluyorsunuz. Bu tam bir çamur at izi kalsın, itibarsızlaştırma çalışmasıdır. Dolaylı olarak da bize gelen aynı konulardır. Ama İzmir, İzmirli kimin ne olduğun çok iyi biliyor. Kimin ne iş yaptığı kimin gerçek anlamda kentliyi, hemşehriyi sevdiğini zaten biliyor. Aslında bir telaş içindeler. Üste çıkmaya çalışıyorlar. Ön almaya çalışıyorlar. Tüm milletvekilleri iktidar partisi vekiller o günden bugüne İzmir için ne yaptılar ne düşüyor, ne ürettiler? İzmir için iktidar partisinin hangi projeleri yapmasını sağladılar? Yoksa gündemi değiştirmek, ucuz sözlerle kamu görevlilerine belediye başkanlarına adeta hakaret ederek, saldırarak kahraman mı olmak istiyorsunuz? Böyle bir kahramanlık yok. Aklı selimle hareket edip evresel ahlak kuralarına göre parlamenterlikte görevini yapacaksınız" dedi.

Kocaoğlu, ülkenin en fazla birlik beraberliğe ihtiyaç olduğu süreçte, en çok da ülkeye yöneten iktidar partisinin ihtiyacı olduğu dönemde İzmir’de milletvekili, il başkanı yöneticilerin bu birlik ve beraberliği sağlayacak eylem içinde olmadığını hayretle izlediklerini belirtti. Kocaoğlu "Bilgisiziklerine mi vermek gerekir yoksa sadece ve sadece kendi iktidar ve ikballari için mi hareket ettiklerine mi vermek gerekir buna İzmirliler yanıt verecek" dedi.

Haberin Devamı

PEKDAŞ: O ZATI İKİNCİ SINIFA GEÇİRMEZLER

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kendisine yönelik Ak Parti Milletvekili Atilla Kaya’nın eleştirilerine gazetecinin sorusu üzerine yanıt verdi. Pekdaş, Kaya’nın kendisini KCK’lıların avukatı olduğunu ve terörle, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla arasına mesafe koyamamakla suçlayan sözlerine "Bunların hiçbiri ciddi suçlamalar değil. Konuşan zat aynı zamanda bir avukat. Elinde hukuk diploması olduğu varsayılıyor. O zata hukuk diplomasının gereğini yerine getirmesini istiyorum. O’nun gibiler Hukuk Fakültesi 1. Sınıftan 2. Sınıfa geçirilmez. İktidardaki partin yöneticileri sorunların çözümü için çalışmak zorunda. Hergün şehit cenazeleri için ağlıyoruz. Artık bunları söylemek değil bunlara çözüm bulmak zorundayız" dedi.

İl Başkanı Alaattin Yüksel, gazetecilerin İzmir’deki bu sürecin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla mı başlatıldığı sorusuna "Hayır. Binali Bey, İzmir’le ilgileneceği sözünü vermiştir. Binali Bey’den beklentimiz hem Hükümet’ten bakan olarak hem de milletvekili olarak açıklamalarda etkisi olabilir. İzmir’de AKP’nin lideri durumunda bir bakandır. İzmir’in engellenen projeleriyle ilgili daha yakında ilgilenmesini bekliyoruz. İzmir’e bakan olarak da çok hizmet edebilir. Bir çok projeyi İzmir’de gerçekleştirebilir. Yerel yöneticileri çalışmaları da engellenmesin, gölge edilmesin" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!