CHP’den İzmir ve Manisa çıkarması

Güncelleme Tarihi:

CHP’den İzmir ve Manisa çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2008 00:00

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, CHP PM Üyeleri Ufuk Özkan ve Şahin Mengü, "İzmir ve Manisa’da gücümüzü göstereceğiz" dedi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, CHP PM Üyeleri Ufuk Özkan ve Şahin Mengü ile İzmir ve Manisa’da çeşitli toplantılara katıldı. CHP’nin yerel seçimlerdeki hazırlıklarını anlatan ve "Önce yerel, sonra genel iktidar" diyen Hacaloğlu, "Halk büyük sıkıntı içinde. İktidarın gerçek yüzü ortaya çıktı. Zamlar halkı ezmeye başladı. Yerel seçimlerde tüm gücümüzü göstereceğiz. AKP’li Belediyelerin hepsi CHP rozeti takacak. Halk bu süreçte CHP’li Belediyeleri özledi. Halka sosyal politikaları göstereceğiz ve yüzünü güldüreceğiz" dedi.

İktidar yolunu açacak

Mengü ve Özkan da, İzmir ve Manisa’da gerçekleştirdikleri toplantılarda, halkın AKP iktidarından ne denli şikayetçi olduğunu gözlemlediklerini ifade ederek, "4 ay sonra çile bitecek. Yerel seçimler başarısı CHP’ye iktidar yolunu açacak" değerlendirmesinde bulundular.

DP yerelde iddialı

DP İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Türk halkını AKP ve CHP arasına kilitlemek isteyen zihniyete karşı çıktı, "Kimse halkın tercihine ipotek koyamaz. Çözüm üretmeyen bu iki partide sandıkta istediğini alamayacak" dedi. Köklü geçmişi ve hizmetleri ile DP’nin yeni bir atılım süreci başlattığını da kaydeden Ulupınar, kaliteli adaylarla yerel seçimlerde büyük bir patlama yapacaklarını söyledi. Ulupınar, adayların da belirlenmeye başlandığını söyledi ve "Tire’de adayımız eski başkanlardan, unutulmaz bir isim Tayfur Çiçek. O’nunla Tire’yi yeniden kazanacağız" dedi.

Sandık güvenliği

CHP yerel seçimlere sıkı hazırlanıyor. CHP örgütleri, "Önce sandık güvenliği" diyor. CHP Konak İlçe Başkanı Sıtkı Kürüm, "seçime yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sandıklarda görev alacak, aynı zamanda mahalle temsilcisi olacak arkadaşlarımızın eğitimleri yüzde 80 oranında tamamlandı. Konak ve Karabağlar’da bölünmeye yönelik hazırlıkları önceden yaptık. Karabağlar’da kalan üyelerimizin listeleri ve bilgileri ayrıldı. Bölünmenin Konak ilçesine her hangi bir etkisi söz konusu olamaz" şeklinde konuştu. Adrese dayalı kayıt sisteminin takipçisi olacaklarını da belirten Kürüm, "Okul kayıt döneminde ilk kez partimiz tarafından dile getirilen bu konunun yerel seçimlerde de takipçisi olacağız. Her hangi bir suistimale karşı gerekli müdahaleyi anında yapacağız" dedi.

Silahları kadın

AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yerel seçimlerde kadınların büyük desteği ile İzmir’i kazanacaklarını söyledi. Parti örgütlerinde en az üçte bir oranında kadın üyeye yer verdiklerini dile getiren Aydın Şengül, "Biz bu anlamda pozitif ayrımcıyız. Yerel seçimlerde de kadın lehine tavrımız sürecek, göreceksiniz" dedi.

Yoğun bir çalışma bekleniyor

İzmir’de Kadın kolları toplantısına katılan Şengül, "Kadınlarımızdan da seçimlerde yoğun bir çalışma bekliyorum. İzmir’in hali ortada. İzmir’i ayağa kaldırmak için AKP damgası vurmamız gerek. Bunun içinde daha çok çalışacağız" şeklinde konuştu.

Ecevit’i anma

DSP örgütleri, İzmir’deki toplantılarda kurucuları eski başbakanlardan Bülent Ecevit’i andı. Anma toplantısında konuşan DSP İl Başkanı Özdemir Sökmen, "Ecevit halka hizmet, dürüstlük ve sevgidir. Ecevit, yaptıkları ile çizgisi ile, Türkiye’ye verdikleri ile hep hatırlanmaktadır. Ecevit yaşasaydı, Türkiye bugün bambaşka olurdu. O’nun yol göstericiliğine her zaman muhtacız" dedi.

Sosyal kampanya

DSP Karşıyaka örgütü de Ecevit’i anma toplantısında, bir sosyal soruna katkı anlamında kan bağışı yaptı. DSP’liler anma sonrasında toplu halde Kızılay’a kan verdi. DSP Karşıyaka İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım "Büyük Devlet adamı Ecevit’in değeri yokluğunda daha iyi anlaşılıyor. Biz O’nu anarken bir sosyal kampanyaya da destek olmak istedik" dedi.

SP Bayraklı’ya Kolukısa atandı

Saadet Partisi, İzmir’in yeni ilçelerinden Bayraklı’ya İlçe Başkanı olarak Av. Vedat Kolukısa’yı atadı. "Bayraklı’yı Milli görüşle tanıştırmak istiyoruz" diyen Kolukısa, yeni yönetici arkadaşları ile birlikte ilçeyi kucaklayan bir anlayışta olacaklarını söyledi.

Toplantıya SP Genel Başkan Danışmanı Prof.Dr. Arif Ersoy da katıldı. Aynı toplantıda SP’nin Kemalpaşa Belediye Başkan adayının da eski Başkanlardan M. Ali Özüdoğru olduğu açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!