CHP’de yarış kızıştı

Güncelleme Tarihi:

CHP’de yarış kızıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 00:00

CHP’de İzmir İl Başkanı kulisleri hızlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’den destek alan Mustafa Moroğlu en avantajlı isim konumunda.

Haberin Devamı

Bu arada Mehmet Tosunlar’ın ardından Mehmet Türkbay ve Suat İstanbullu da parti üst yönetiminde nabız yokladı.
Moroğlu’nun atanmasını istemeyen eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakın isimlerden oluşan il yöneticileri, İl Başkan Vekili Tamer Akcan’la Ankara’ya gitti. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle görüşen heyet, Akcan’ın atanmasını, yönetimin de görevde kalmasını istedi.
Öte yandan İstanbul’a özel sektörden Nebil İlseven’i atayan, Ankara için ODTÜ’lü Doç. Dr. Tarık Şengül’ü düşünen genel merkezin İzmir’e de örgüt dışından birisini getirebileceği de konuşuluyor.

NE DEDİLER

? Genel Merkez’den asaleten atanmayı bekleyen İl Başkan Vekili Tamer Akcan, “Uyumlu çalışan bir il yönetimimiz var. İlçe yönetimlerini de çalıştırabiliyoruz. Seçim hedefimiz İzmir’de 20 milletvekili çıkarmak. Her şeyi kurgulamış, senaryosu hazır bir il yönetimi görevden alınmamalı” dedi.
? Eski Balçova İlçe Başkanı Mustafa Moroğlu, “Milletvekilleri, belediye başkanları bana destek veriyor. Görevi istediğimi söyledim, partinin kurucularındanım, her noktada emek verdim. İl başkanı olursam  partime seçimde en iyi sonucu aldırırım, olmasam da aynı heyecanla çalışırım” dedi.
? CHP’ye Balçova’dan üye olan Suat İstanbul, partideki tüm gruplara eşit uzaklıktaki olmasının avantaj sağladığını belirterek, görevi yapabilme konusunda özgüveninin tam olduğunu söyledi.
? CHP eski İzmir Milletvekili Erdal Karademir, “Türkiye kader seçimine gidiyor. Bu süreçte bizlere düşen, vekillere düşen, verilecek her görevi kabul etmektir. Bir yerde olmak adına aday olunmamalı. CHP’yi iktidara taşımak için görev yapmak adına aday olunmalı. Eğer Moroğlu’nu atarlarsa onu destekleriz. Görev bana verilirse diğer partilerde yer alan sosyal demokratları da kucaklarım. Bu arkadaşlarımızı da ortak akılla CHP çatısı altına almamız lazım” diye konuştu.
? CHP eski İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları, “Yıllardır beklentisiz siyaset yapmayı görev bilerek çalışıyorum. İzmir beni iyi tanıyor. Yaşam biçimim siyaset, örgütün ablasıyım” dedi.
? İzmir İl Genel Meclisi eski üyesi Güler Tunçoku, “Benim partililik anlayışımda göreve talip olunmaz, görev verilir. Benim partiye verdiğim emek, yaptığım çalışmalar ortada. Ben buradayım” dedi.
? İl Başkanlığı için nabız yoklayan Bornova Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tosunlar, bugün saat 12.00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini belirterek, “Kendisinden görev isteyeceğim” dedi.
? Avukat Mehmet Türkbay, örgütün her kademesinde çalıştığını belirterek, “Bu partinin ev sahibiyim, hiçbir zaman kiracı olmadım, çekip gitmedim ne göreve verirlerse yaptım. En büyük rütbe sade üyelik ama görev verilirse kaçmam” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!